torsdag 23 juni 2016

Tre liknande tankar

» Det finns inget facit

Brexit
I dag får britterna säga vad dom tycker om det brittiska medlemskapet i EU. När jag skriver detta är väl vallokalerna stängda och räknandet har börjat så smått. När vi vet hur det gått vet jag inte. När vi verkligen vet hur det gick tror jag ingen vet. Ska man tro de värsta Brexit-förespråkarna så kommer Storbritannien att sjunka ner i havet bara av tyngden från alla de vidriga invandrare som kommer. Om man ska tro på många Bremain-förespråkare så kommer hela världens ekonomi att braka samman efter midsommarhelgen om britterna väljer att lämna EU i sticket. Naturligtvis är det inte sant något av det. Britterna klarade sig innan dom gick med i EU och det gjorde alla vi andra också. Naturligtvis kommer vi att klara oss efter också. Men, ibland är det bäst för alla att samarbeta. Det innebär att ALLA måste både ta och ge! Faktum är att jag tror inte att vi någonsin kommer att få något facit. Vi kommer att få veta hur det gick, men vi kommer inte att ha möjlighet att se hur det hade gått om det gått tvärtom. Sån't är livet!

» Verkligheten ser olika ut

När politiker som Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra ska beskriva vårt Fosterland kan man tro att vår ekonomi befinner sig i fritt fall. Men faktum är att svensk ekonomi klarar sig riktigt hyfsat. Arbetslösheten minskar, sysselsättningen ökar och statsbudgeten går med överskott. I stort sett alla spågummor och spågubbar tror att det kommer att fortsätta så (ja, förutom hon Anna Kinberg Batra alltså). Det är väl så att om man sitter i politisk opposition så måste man gnälla. Men faktum är att hon "stockholmaren" inte är riktigt trovärdig!

» Jag kan inte låta bli

Björn Wahlroos
Finansinspektionens synpunkter på Nordeas slantar är ett ämne som jag inte kan hoppa över. Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos korkade uttalande om att 80% av kunderna är finansiella idioter och att bankens uppgift är att se till att de resterande tjugo procenten tar hand om deras slantarna blir ju verkligen aktuellt vid ett sådant här läge. Vi 80% idioter kan kanske känna oss totalt lurade. Nordea skakar av sig all kritik, men dom där insatta slipsnissarna verkar veta lite mer. Medan börsen i övrigt gått upp så rasade Nordea rejält. Kanske dags att äntligen byta styrelseordförande? Det borde skett för länge sedan! En man med den synen på sina kunder är faktiskt inte värdig att vara ordförande för en bank.

Byt ut Björn Wahlroos! Som Nordea-kund kräver jag ett byte!
Jag undrar vem det är som är idiot?

Inga kommentarer: