måndag 23 maj 2016

Om smygande och uteblivna drev

» NATO - Nej tack

Non Violence
Försöken att smyga in Sverige ännu ett steg i USA:s militärallians NATO ser ut att i varje fall stoppas tillfälligt av en ohelig allians mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och en grupp Miljöpartister. Det så kallade Värdlandsavtalet ser ut att stoppas sedan en tillräckligt stor minoritet i Riksdagen kommer att rösta för en s.k. "Vilandeförklaring". "Värdlandsavtalet", eller som det egentligen heter, "Samförståndsavtalet", tecknades redan den 4 september 2014 men har först nu nått Riksdagen. I korthet ger det NATO ökade möjligheter att fritt föra trupper eller material till Sverige eller genom Sverige. Preciseringarna i avtalet är hemligstämplade och frågan om kärnvapen nämns inte ens. Något som kritikerna menar innebär att det ju då är fritt fram att föra in kärnvapen i Sverige vid en kris. Nu verkar i varje fall avtalet skjutas upp ett år. Kanske ger det möjlighet till en rejäl diskussion och inte att bara smyga det på svenska folket. Visste ni att man skrev på avtalet för mer än 1½ år sedan?

Men smygandet sker även på andra håll. Jag läser att Arlanda är överlyckliga över att som andra flygplats i Europa ha tecknat avtal som innebär att beväpnad amerikansk säkerhetspolis stationeras på Arlanda flygplats. Stoltheten handlar om att flygresenärer till USA kontrolleras av beväpnade amerikanska säkerhetspoliser redan på Arlanda. Vad som sker är att de svenska myndigheterna ger den amerikanska säkerhetspolisen rätt att agera på svensk mark. Eller för att ytterligare förenkla det hela, vi överlåter säkerheten till USA. Dom behöver inte ockupera de svenska flygplatserna, dom släpps in med öppna famnen.

» Om politiker som trampar i klaveret

Vi har ju under en tid haft ett rejält mediadrev mot miljöpartister som på ett mer eller mindre uppenbart sätt trampat i klaveret. Men det är inte bara miljöpartister som trampar i klaveret. Dreven brukar dock inte bli så långvariga mot t.ex. borgerliga politiker. Och när det gäller Sverigedemokrater brukar dreven snabbt ebba ut eftersom media inte förväntar sig något annat från Sverigedumokrater. För det kan väl inte vara så att vår övervägande borgerliga media inte vill vara allt för elaka mot sverigedumokrater eftersom man är beroende av dom? Hur som helst dog drevet ut mot Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson, som fortsätter upprätthålla sin plats i Riksdagen (och uppbära fullt arvode,) trots att hon slutat delta i riksdagsarbetet sedan lång tid tillbaka.

Sverigedumokrater

I dagarna har vi kunnat läsa om den Sverigedumokratiska politikern och nämndemannen Steffen Martinsson som tyckte att en lämplig fritidssysselsättning bredvid nämndemansuppdraget är att marschera med nazisterna i Soldiers Of Odin. Kanske ville han göra det för att inifrån studera alla de kriminella medlemmarna i "soldatgruppen". Hur som helst verkar Steffen Martinsson ha kommit fram till att det är bäst att sluta som nämndeman innan han får sparken.

I dag kan vi läsa om Kristdemokraten Kauko Antbacke som verkar tycka att homosexuell kärlek är lika våldsam och vidrig som IS terror. I varje fall gör han liknelser mellan Pride-flaggan och IS-flaggan. Om det beror på att han tycker att män som älskar andra män eller kvinnor som älskar andra kvinnor är fruktansvärt våldsamma eller om det beror på att han inte tycker att IS våld och terror är så farlig har jag inte riktigt förstått. Själv tycker jag mest synd om Kauko Antbacka. Det måste vara hemskt att leva i en värld där kärlek är så hemskt. Stackars Kauko!

Inga kommentarer: