söndag 24 mars 2024

Nio månader till julafton

» Om Brunblå sörjas slakt.

Jag tänkte inleda med ett citat som jag tycker säger väldigt mycket om bakgrunden till den politik som förs från vår Brunblå sörja. Allt kan inte skyllas på Sverigedemokraternas inflytande via Tidöbibeln. Moderaternas ideologi, som går ut på att slakta det gemensamt ägda och istället öppna upp all verksamhet till de grupper som helst vill kunna tjäna en slant, är en stor förklaring. Därför säger det här gamla citatet från den man som nu är vår statsminister och Moderaternas ordförande (Ulf Kristersson alltså) faktiskt väldigt mycket:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

M - en uppblåst balong på vift
Försäkringskassan begär ytterligare 2,7 miljarder i anslag under de kommande två åren för att man ska kunna behålla den verksamhet man har nu och inte tvingas skära ner ännu mer på service osv. - ”Myndigheten står nu inför ett fundamentalt vägval” säger FK:s generaldirektör Nils Öberg.

Vad tror ni, kommer den myndighet som finns för att ge medborgarna service när det gäller olika sociala försäkringar att få detta från en moderatledd regering? Eller slakten av Försäkringskassan kommer att fortsätta på samma sätt som Arbetsförmedlingen har slaktats?

Kronofogdemyndigheten begär ytterligare 75 miljoner för i år, 200 miljoner ytterligare för 2025 och sedan ytterligare 300 miljoner för 2026 för att kunna fullfölja sitt uppdrag. - "Kronofogdens bedömning är att vi inte kan hantera vårt uppdrag och de krav och förväntningar som uttrycks i budgetpropositionen med tillgängliga medel. Utmaningarna kommer att bestå under överskådlig tid" skriver myndigheten. Tror ni dom får pengarna eller det blir även här som med Arbetsförmedlingen? Slakt!

Förklaringen till allt detta hittar vi alltså i det här gamla citatet och löftet från vår nuvarande statsminister Ulf Kristersson:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

xxxxx

Den Brunblå sörjans slakt på civilsamhällets olika organisationer börjar bli allt mer uppenbar. Det måste vara ett led i målsättningen att "avveckla välfärdsstaten". Slakten av presstödet till fristående media är ett sådant exempel. Jag har skrivit på Sven Tycker om indragna bidrag till fredsorganisationer. Indragna bidrag till hjälporganisationer. Indragna bidrag till kampen mot invasiva arter. Indragna bidrag till organisationen Håll Sverige Rent. Nu senast läser jag att bidraget till organisationen Sveriges Konsumenter dras in från 2026. Det är Sveriges Konsumenter som t.ex. ger ut tidningen Råd & Rön. Som genomför tester av olika produkter. Som ställer upp med stöd till konsumenter i konflikter med olika företag. Svarta Listan över företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Det är uppenbart att den Brunblå sörjan vill begränsa civilsamhällets organisationer. Till förmån för Marknadens girighet. Ulf Kristerssons gamla löfte får vi ännu större förståelse för vad det står för.

För övrigt så är tydligen inte situationen inom Moderaterna den allra bästa.

Läs:
Försäkringskassan begär kraftigt ökade anslag. - Publikt
Kronofogden ber om mer pengar – Mycket ansträngt läge. - Publikt
Hon ska ta fajten för konsumenterna. - Råd & Rön
Interna M-kritiken: De sjunkande förväntningarnas nöjdhet. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: