måndag 4 mars 2024

Bananens dag

» En piss i Östersjön.

Eller ska vi använda uttrycket Natosjön som ju en del döpt om Östersjön till för att provocera Ryssland. Nä, jag tror att jag fortsätter att använda det rätta namnet, Östersjön. Eller möjligen Baltic sea som är det engelska namnet.

Varför skulle man då pissa i Östersjön? Jo, jag tänker på vår högt ärade statsminister Ulf Kristerssons löfte för inte så länge sedan. Han lovade då att det inte skulle bli några uppsägningar inom sjukvården runt om i de svenska regionerna. Det lovade han - då!

Nu har vi sett hans försök att uppfylla sitt löfte. I regeringens tilläggsbudget så anslår man ytterligare 6 miljarder kronor i statsbidrag till de svenska regionerna. Eftersom regionernas samlade underskott beräknas bli 24 miljarder kronor i år så kanske ni bättre förstår vad jag menar med en piss i Östersjön.

Dessutom är pengarna bara tillfälliga. Uppsägningarna fortsätter!

Hur som helst så ska du ha eloge för att du i varje fall gjort ett försök Ulf Kristersson!

Läs:
Sex miljarder extra till sjukvården. - Dagens Samhälle
Sex miljarder extra till vården – så mycket får Skåne. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jimmie kommer med råd.

Tydligen har Jimmie Åkesson också nåtts av bekymren med att få slantarna att räcka till att betala en allt dyrare matkasse. Det finns en del som jublar hela vägen till banken, och det är direktörerna för matkedjorna. Bonusarna till direktörerna och utdelningarna till ägarna slår nya rekord. Dom slår faktiskt huvudet i taket. Man får hoppas att dom inte får huvudvärk. Antingen efter att ha slagit huvudet i taket eller av för mycket champagne när dom firar.

Färdiga åsikter - helt gratis
Hur som helst så har tydligen Jimmie Åkesson ett tips till alla som har problem med att få matkontot att räcka hela månaden ut. - "Handla billigare mat!" Det påminner lite om författaren Lena Anderssons råd i Svenska Dagbladet för en tid sedan. - "Hungrar barnen är det föräldrarnas fel!" Man kan alltid bjuda på havregrynsgröt menade hon. Och jag ska villigt erkänna att jag äter gärna havregrynsgröt. Jag kokar gärna upp en tallrik havregrynsgröt till frukost. Sedan ska jag ju erkänna att jag häller på ganska rejält med jordgubbssylt så det blir kanske inte så där allt för billigt. Och bara till frukost! Jag vet inte om Lena Andersson faktiskt menade att man skulle servera havregrynsgröt till lunch också?

Hur som helst så tycker Jimmie Åkesson att vi ska handla billigare. I princip så tolkar jag hans tankar på det viset att vi ska sluta handla på dyra Ica osv och istället gå till de olika små billiga invandraraffärer som finns runt om i vårt land. Vi ska vara tacksamma för att dom finns med spännande saker och ofta mycket billigare än de stora Ica-butikerna och deras stora konkurrenter. Kanske tycker Jimmie att vi ska köpa billiga importvaror istället för att köpa svenskt?

Bra Jimmie! Det är bra att du uppskattar det goda inslag som olika invandrare står för i vårt samhälle!

Läs:
Åkesson: Handla billigare mat. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Hungrar barnen är det föräldrarnas fel. - Lena Andersson krönika Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» SD favorit döms för grovt förtal.

Jag läser att den sverigedemokratiska favoriten och högerextremisten Katerina Janouch döms till 50 dagsböter för grovt förtal. Ett vanligt beteende inom de här kretsarna som gillar att sprida skit om människor utan hänsyn till effekterna av vad man skriver eller sanningshalten i det man skriver.

Bakgrunden är en lärare som följde läroplanen och undervisade om ALLA religioner. Något som tydligen en djupt troende kristen förälder blev grovt upprörd över eftersom läraren undervisade om islam också. Katerina Janouch hakade naturligtvis på med sitt eget SD-influerade islamhat. I flera blogginlägg lämnades läraren ut med beskyllningar om att han tvingade eleverna att bekänna sig till Islam. Läraren pekades ut med namn på läraren och vilken skola det handlade om. Nu har till slut Katerina Janouch dömts till 50 dagsböter för grovt förtal. Dagsbötesbeloppet sänks dock till 100 kronor med hänsyn till hennes ekonomiska situation. Hon ska dessutom ersätta staten för försvarskostnader.

Läs:
Katerina Janouch döms för grovt förtal i hovrätten. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: