söndag 10 mars 2024

Den tionde mars

» Ockupationsmakten Israel.

Jag såg att man från Israel var missbelåtna med att Sverige (och många andra länder och t.ex. EU) återupptagit stödet av FN:s biståndsorgan UNRWA. Vi ignorerar terrorismen, hävdar man från de styrande högernationalisterna i Israel. En intressant fråga är hur vi ska definiera det den israeliska militären och vad t.ex. extrema bosättargrupper i Israel sysslar med. Att flytta in sin egen befolkning på territorium som man har ockuperat är enligt internationella lagar förbjudet. Israeliska bosättningar på Västbanken och i östra Jerusalem har fördömts av FN. USA har till och med satt företrädare för extrema bosättargrupper i Israel under blockad.

Trots detta fortsätter bosättare att etablera sig på ockuperade Västbanken. Och detta i en ökande omfattning. De palestinier som redan bor där trängs bort. Detta är ett klart krigsbrott. Kan vi kalla det terrorism? Nu vittnas det även om att bosättare trängt in i Gaza och upprättat poster inne på Gazaremsan medan israelisk militär tittar på. Det är ett klart exempel på krigsbrott. Ska vi kalla det terrorism?

Den israeliska militärens brott på palestinska områden är väldokumenterade. Det kvittar hur mycket det officiella Israel hävdar självförsvar och kamp mot terrorism. Hamas terrorattack mot Israel var ett vidrigt dåd som inte förtjänar något annat än fördömande. Men, det ger inte staten Israel rätt att kollektivt bestraffa mer än 2 miljoner palestinier på Gazaremsan. Det Israel gör är ett krigsbrott. Eller vi ska kalla det terrorism?

Det finns bara en lösning som på sikt kan ge en varaktig fred. Det är att Israel ger upp planerna på ett Storisrael med förträngande av ytterligare miljoner av palestinier förutom de 100.000-tals som redan fördrivits från det som idag är Israel. Men de som styr dagens Israel accepterar ingen palestinsk stat som granne, trots FN:s resolution om detta. Vad som krävs är ett annat styre i Israel som vill leva i fred med en palestinsk granne. Det innebär att Israel måste dra sig bort från det som utgör en palestinsk stat, dvs Gaza, Västbanken och östra Jerusalem. Det innebär att alla israeliska bosättningar på dessa områden måste dras bort. Det har tidigare avslöjats att det nuvarande styret i Israel under Benjamin Netanyahu faktiskt stöttat upp Hamas möjlighet att behålla makten i Gaza. Inte för att man stödde Hamas utan för att man vill fortsätta att hålla det palestinska folket splittrat. Allt för att förhindra en palestinsk stat.

Men, detta innebär också att den palestinsk stat som etableras accepterar att bo granne i fred med Israel. Det innebär att alla former av terrordåd mot staten Israel eller mot judiska mål på andra håll måste upphöra. Kraven på eftergifter måste ställas på båda parter! Det är mycket troligt att det kommer att krävas stöd från FN-trupper för att upprätthålla en fredlig gräns. Det kommer att finnas grupper på båda sidor som inte vill ha en fredlig utveckling utan som vill provocera fram nytt våld.

Läs:
Israel: Sverige ignorerar terrorism. - Aftonbladet
Israel approves plans for 3,400 new homes in West Bank settlements. - BBC news
Israeliska bosättare tog sig in i Gaza – upprättade byggnad. - Tidningen Global
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens citat.

« Dagen innan Sverige blev medlemmar i Nato, flög ett amerikanskt bombplan av modell B-52 på låg höjd över Stockholm. Samma sorts plan som släppte napalm över vietnamesiska byar och bombade Hanoi.

När jag hörde talas om det, började mitt undermedvetna genast nynna på Cornelis Vreeswijks “Till Jack”:
Nu faller natten
Nu faller bomberna
Nu brinner barnen i hekatomberna
Vad ropar barnen, vad glor de på
B-52, B-52

Sången skrevs i en annan tid. Men det övergår ändå min fattningsförmåga att någon kan komma på idén att flyga ett megabombplan över Sveriges huvudstad.

B-52-planet över Stockholm blev pricken över i för en utsträckt förnedringsprocess. En process som också handlat väldigt mycket om flygplan.

Men när Erdogan nu fått sin kurdjakt och sina F-16-plan, och Orbán fått sitt fototillfälle och sina Jas 39 Gripen, börjar en ny epok. »

Ovanstående är alltså inte mina ord. Men dom manar till lite eftertanke och funderingar.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jag läser en intervju - del 1.

Sydsvenskan / Helsingborgs Dagblad har intervjuat Jimmie Åkesson. Något som naturligtvis gör att man ställer sig en del frågor. Låt oss börja med två citat, som säger en hel del:

De sverigedemokratiska rötterna
- "Trump är en frisk fläkt!"

- "Är du troende muslim så är du i hög grad islamist!"

Om vi börjar med det första så är det kanske inte något som förvånar. Jimmie Åkesson hävdar också att han har svårt för att välja mellan Biden eller Trump. Men det är uppenbart att de reaktionära idéer som präglar dagens Republikanerna i USA under Donald Trump lockar Jimmie Åkesson.

När det gäller det andra citatet så förvånar det väl ännu mindre. Sverigedemokraterna har alltid varit ett reaktionärt och rasistiskt parti. Det är inget som Jimmie Åkesson kan tvätta bort. Det kvittar hur mycket man skrubbar och tvättar. Rasismen fortsätter att gro. Den finns i generna för det partiet. Idag har man lyckats sudda bort antisemitismen eftersom man koncentrerar sig på hatet mot muslimer. Flera miljarder människor står för allt ont i världen. Detta inbyggda hat mot muslimer gör t.ex. att Sverigedemokraterna är det mest Israelvänliga partiet. Då har till och med antisemitismen fått ge vika. SD stödjer t.ex. förbehållslöst israeliska bosättningar på ockuperad mark. Något som är ett krigsbrott enligt internationella lagar.

Allt med syfte att förfölja muslimer är tillåtet!

Läs:
Jimmie Åkesson siktar på att bli statsminister i Natolandet Sverige. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jag läser en intervju - del 2.

Svenska Dagbladet har intervjuat vår uppenbarligen krigsdrömmande försvarsminister Pål Jonson (M). Och av att läsa intervjun så får jag i varje fall EN positiv känsla.

- "Vi har fördubblat försvarsinvesteringarna mellan 2020 och 2024, från 60 miljarder till 119 miljarder för det militära försvaret. Det har varit helt nödvändigt efter årtionden av underinvesteringar, men vi kommer att behöva snabba på upprustningen."

De två procent av BNP vi är uppe i nu räcker tydligen inte. Vi behöver skyffla in ytterligare miljarder till generalerna att leka med. Men, det innebär ju att vi kan dra EN positiv slutsats av det. De svenska statsfinanserna verkar vara goda! Ha det i åtanke! Investeringar till militären är som ett slukhål. Det blir aldrig tillräckligt! Man kan pytsa in hur mycket som helst, det kommer fortfarande att finnas hål som behöver fyllas.

Läs:
Pål Jonson: Ryssland är kraftigt försvagat just nu. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: