fredag 1 mars 2024

Krama en bibliotekarie

» Jägarlobbyn vann.

I dag inleds jakten på våra 1.400 lodjur. Över 7.000 troféjägare ger sig ut i den svenska naturen för att få lov att mörda 143 lodjur. Flera hundra av dessa 7.000 s.k. jägare kommer från utlandet bara för nöjet att få försöka skaffa sig en trofé. Att få ta livet av ett stort, vackert och vilt kattdjur!

Det är ett tydligt exempel på hur inflytelserik den svenska jägarlobbyn är. Lodjuret, som är Sveriges enda vilda kattdjur, är en rödlistad art. Viktig för att t.ex. hålla rådjursstammen nere. Förra året fick dessa troféjägare möjlighet att mörda 187 lodjur. 41 av dessa var ungar, yngre än 1 år gamla. Andra var mammor till ungar som lämnades utan den mamma dom var beroende av. Lägg till detta ett antal som fick jagas i skyddsjakt och ett stort antal som mördades i ren illegal nöjesjakt.

Lodjur är ett vackert kattdjur
Lodjuret är ett vackert djur. Ett djur som många drömmer om att få se i det vilda. Ett rovdjur som behövs för att jämvikten i naturen ska bevaras. Det finns bara ett begränsat antal, så jakt behövs inte. Men, jägarlobbyn är stark och har förgreningar långt in i politikerleden. Det är många med bössa som drömmer om att få sin ultimata trofé - ett lodjur.

Sätt stopp för lodjursjakten!

Jag vill poängtera att jag är inte en fanatisk jaktmotståndare. Jag inser att människan är ett rovdjur. Precis som vargen, lodjuret, räven osv. Vi har i tusentals år dödat andra djur för att få mat. Jag är alltså inte motståndare till att döda andra djur för att få mat. Det har vi gjort sedan urminnes tider. Men vi inbillar oss att vi är en intelligent varelse. Vi kan alltså behandla djur på ett etiskt och värdigt sätt. Att jägare skjuter vildsvin, älg osv och sedan tar tillvara på köttet som mat är inget jag är motståndare till. Jag är inte motståndare till slakt, men uppfödning och slakt ska ske på ett etiskt sätt. Vi gör precis som vargen, lodjuret, räven, björnen osv. Mitt avståndstagande handlar om mördandet av djur för rent nöje.

Läs:
Nu börjar jakten på vår älskade vilda katt igen. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sätt stopp för mördandet.

Siffran över antalet döda på Gazaremsan har nu passerat 30.000. De flesta av dessa helt oskyldiga civila. Barn, kvinnor osv. Det är fler döda civila än vad Ukrainakriget krävt. Den senaste israeliska massakern inträffade när israeliska soldater öppnade eld mot en folkmassa i panik sedan en av få hjälpsändningar med mat släppts in. Mer än 100 döda på några minuter.

Den israeliska hämnden på det palestinska folket är blodig. Och blodbadet har stöd långt upp i den israeliska regeringen som domineras av högerextrema nationalister. Större delen av världen har tagit avstånd från de urskiljningslösa israeliska attackerna. Men i Sverige håller regeringen tyst. Vårt Sverige styrs idag tyvärr av en Brunblå sörja som helt sitter i knät på islamofobiska muslimhatare. Samtidigt som man i övrigt lider av en panisk rädsla för att kunna beskyllas för antisemitism. Det är dags Tobias Billström och vänner att säga ifrån att den Israeliska massakern på palestinier är inte acceptabel. Det är dags att återuppta det humanitära biståndet till folket på Gaza. Annars gör ni er skyldiga till medhjälp till folkmord!

Det är inte antisemitism att kritisera Staten Israel! Det är humanism!

Läs:
Västledare fördömer «blodbad» i Gaza. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rött innebär stopp.

Så har då återigen människor kommit i vägen för ett tåg. 3 ungdomar dog i Örebro sedan dom blivit påkörda av ett godståg. Mina tankar går främst till lokföraren som helt plötsligt alltså ser flera personer framför tåget och hen har inte en chans att göra något utan kör rakt in i gruppen ungdomar. En upplevelse som är en mardröm för en lokförare och som kommer att förfölja honom i resten av hans liv.

För några dagar sedan dog två medelålders män när en av dom lade sig på spåret framför ett kommande tåg. Hans kamrat försökte dra undan honom men slutresultatet blev att båda dödades av tåget. Ännu en lokförare som fick sitt fortsatta liv förstört.

Folk på spåret är ett stort problem för järnvägstrafiken. En mycket stor del av tågförseningar beror på att det funnits folk på eller vid spåret där dom inte ska vara. När Trafikverket får rapporter om att det finns folk på eller vid spåret där dom inte ska befinna sig vet man ju inte om det är några som bara ska ta en genväg eller om det är någon som tänker ta sitt eget liv. Det är tyvärr en mycket vanlig metod, som dessutom förstör livet för en lokförare. Alltså stoppas trafiken tills man vet att det inte finns någon kvar på fel ställe.

Färdiga åsikter - helt gratis
Det är också viktigt att påpeka att en röd signal, ljudsignaler eller bommar som är fällda innebär Stopp. Man passerar inte förbi förrän det är klart för detta. Människor som har för bråttom, är hänsynslösa eller helt enkelt inte verkar bry sig utsätter sig själva och andra för stora faror.

Det får mig att tänka på en händelse här hemma i Åstorp förra året. Jag hade kommit med Pågatåget från Helsingborg och stigit av tåget. Tåget kommer in på spår 3 och ska fortsätta mot Hässleholm. Jag måste passera över spår 2 och 1 och bommarna är fällda. Det är tågmöte så det kommer ett tåg på spår 1 från Hässleholm som ska till Helsingborg. Men det kan mycket väl också komma ett godståg på spår 2 på linjerna från Malmö eller Helsingborg (eller från Nyvångshållet) som ska vidare på linjerna mot Hässleholm eller mot Ängelholm. Bommarna var alltså fällda så det är bara att vänta på att dom går upp. Men en kille hade tydligen bråttom för att hinna med tåget mot Hässleholm som jag precis stigit av. Så han kröp under bommarna och sprang vidare. Men lokföraren på Pågatåget for ut från sin förarhytt. Skällde ut killen i mycket tydliga ordalag och gjorde klart för honom att han fick inte åka med. Han fick stanna kvar på perrongen och tänka efter och invänta nästa tåg. Min gissning är att kanske var denna lokförare en sådan som vid ett tidigare tillfälle kanske kört på (eller nästan kört på) någon som befunnit sig på spåret där hen inte skulle befinna sig.

Jag tyckte lokförarens reaktion var helt korrekt. Så tänk efter mer än en gång innan du går mot rött, går mot ringande stoppsignaler, kryper under fällda bommar. Dom visar stopp av en anledning!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hej då Jimmie.

Jag ser att Jimmie Åkesson vill att regeringen ska kunna utvisa personer som "skadar rikets intressen".

Hej då Jimmie! Vart vill du åka? Är du då snäll och tar Richard Jomshof med dig så kan vi köpa en duobiljett!

Läs:
Ändra lagen så att regeringen kan utvisa personer från Sverige. - Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: