torsdag 28 mars 2024

Jag är en äkta filosof och tänkare

» Nytt bakslag.

Efter valet 2022 valde Moderaterna i Sölvesborg att samarbeta med Socialdemokraterna istället för Sverigedemokraterna. M hade helt enkelt tröttnat på ett maktfullkomligt SD under Louise Erixon (Jimmie Åkessons fd alltså). Louise Erixon blev av med sitt heltidsjobb som kommunalråd. Besvikelsen hos SD och deras stödpartier i Kristdemokraterna och Medborgerlig Samling blev enorm. Man drog igång en namninsamling för att kräva en folkomröstning om det moderata kommunalrådet Kith Mårtenssons arvode. I Sölvesborg gjorde man nämligen precis som i många andra kommuner där man inte kunde komma överens om vilket parti som skulle tillsätta kommunalrådsposten. I Sölvesborg blev det två, S och M. I min hemkommun Åstorp, som är mindre än Sölvesborg, blev det SD och M som tillsatte vardera ett kommunalråd. Men i Sölvesborg tog det fyr rejält och kampanjen mot moderaten Kith Mårtensson blev intensiv. Hon hade ju förrått sin gamla samarbetspartner. SD och samarbetspartierna samlade ihop namnunderskrifter för att kräva en folkomröstning. När listorna lämnats in gjorde kommunen samma sak som man alltid gör vid dylika tillfällen. Man kontrollerade namnen! Så att dom verkligen bodde i kommunen. Att dom hade rösträtt. Att dom inte skrivit under mer än en gång. Att dom gick att identifiera. Efter kontrollen visade det sig att det inte fanns tillräckligt många namn som godkänts. Bland annat hade Louise Erixon själv skrivit under ett flertal gånger.

Nu tog det fyr ordentlig igen. Förföljelsen mot kommundirektören satte fart. Det blev öppen konflikt mellan kommunen och en grupp av revisorerna som beskylldes för att inte sköta sitt jobb. Dom var utsedda och hade familjeband med Sverigedemokraterna. En utredning sattes igång hur man skulle göra. En kommun kan nämligen inte avsätta sina revisorer. Dom är valda för hela mandatperioden. En revisor har redan dömts för förtal. Det s.k. Folkinitiativet (alltså Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Medborgerlig Samling) överklagade beslutet att vägra en folkomröstning till Förvaltningsrätten. Den domen har nu kommit. Den säger att Sölvesborgs kommun gjort helt rätt som vägrat en folkomröstning! Men det är väl ingen som tror att Louise Erixon och hennes vänner ger sig. Krigandet i Sölvesborg kommer att fortsätta.

Läs:
Dom: Rätt av Sölvesborg att avslå krav på folkomröstning. - Dagens Samhälle
Spelet bakom kulisserna: Därför sprack SD-styret i Sölvesborg. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Salwan tröttnar på Sverige.

Jag läser att den så välkända SD-sympatisören och koranbrännaren Salwan Momika har tröttnat på Sverige.

- "Jag är på väg till Norge. Sverige tar bara emot terrorister som beviljas asyl och ges skydd medan filosofer och tänkare blir utvisade."

Jag förstår att Salwan Momika tydligen tycker att alla de flyktingar som fått asyl i Sverige bara är terrorister medan han själv bara är en helt ofarlig liten filosof och tänkare. Salwan Momika har egentligen fått sitt uppehållstillstånd indraget eftersom han ljugit och lämnat felaktiga uppgifter när han sökte asyl. Däremot kan han inte utvisas till sitt hemland Irak eftersom hans säkerhet hotas där så han har fått ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige. Där är han efterlyst för att ha tillhört en beväpnad milis. Att gå omkring och elda koraner i Sverige underlättar ju inte.

Hur som helst får vi önska Salwan Momika lycka till i Norge. Ska du elda koraner eller tänka och filosofera där? Hur som helst är vi glada i Sverige. Om nu Norge ens släpper in honom?

Läs:
Koranbrännaren lämnar Sverige. - Sydsvenskan
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Färdiga åsikter - helt gratis

» Donald Trump saknar pengar.

Donald Trumps alla rättsfall är dyra för honom. Det handlar ju inte bara om olika fuskförsök och kuppförsök osv. Det handlar också om rent ekonomiskt fiffel. Han är dömd att betala miljardbelopp i böter. Tydligen har han problem med att skrapa ihop slantarna. Det finns hot om att hans "Trump Tower" ska tas i beslag. Nu har han tydligen kommit på ett ytterligare sätt att skrapa ihop slantar. Nu gör han bland annat reklam för en "God bless the USA bible" som man kan köpa från honom för det facila priset av 600 kronor + frakt.

- "Alla amerikaner behöver en bibel i sitt hem, jag har flera stycken. Det är min favoritbok. Det är många människors favoritbok."

Man kan inte annat än sucka. Jag tror att Donald ska ta och läsa utvalda avsnitt i den heliga boken.

Läs:
Donald Trump kränger biblar för 600 kronor utan frakt. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mänskligt beteende?

Den heliga Koranen
Konflikten mellan Israel och Palestina, dvs mellan israeler och palestinier, är en mycket infekterad konflikt. Palestinierna känner sig fördrivna. I London bestämde man sig en gång för att skapa en judisk stat Israel. Att det redan bodde andra människor där hade ingen betydelse. Judarna flyttade in och skapade sin stat och de flesta palestinier som redan bodde där fördrevs/flydde. Grannländerna ställde upp för palestinierna och gick till attack. Men, Israel är den militärt starka makten. Sedan dess har Israel sakta men säkert utökat sitt territorium på palestiniernas bekostnad. Den FN resolution som fattats talar om en judisk stat Israel och en palestinsk stat Palestina. Denna ska bestå av den östra delen av Jerusalem, Västbanken och Gazaremsan. Detta har dock aldrig accepterats av staten Israel. Östra Jerusalem har ockuperats och sedan annekterats. Västbanken är ockuperad och det är infört en form av apartheidstyre där judiska bosättare sakta men säkert tränger bort de palestinier som bor där och utökar sitt område. Detta samtidigt som de palestinier som bor där har fått sin frihet begränsad. De israeliska bosättningarna (som enligt internationella lagar är illegala) växer ständigt. Samtidigt som alltså den mark där palestinierna har rätt att vistas sakta men säkert krymper.

Den heliga Torah
Gazaremsan har under åren utsatts för en kraftig blockad från Israel som inte tillåter att det förs in tillräckligt med livsmedel och mediciner. Allt ska kontrolleras. En mycket stor andel av de som bor på Gazaremsan är flyktingar (eller deras barn) från dagens Israel. Dom kräver att få återvända till den mark där dom tidigare bodde. Något som naturligtvis inte Israel tillåter.

Samtidigt har det alltså byggts upp en ilska och frustration bland palestinierna. Inget händer, och man kan inte heller enas inom de palestinska grupperna. Detta ger underlag för olika palestinska terrorgrupper som alltså menar att dom hämnas alla oförrätter. Kanske tror dom verkligen att olika terrordåd ska göra att man kommer närmare drömmen om en palestinsk stat och att man ska få återvända? Alla judar får skulden för de oförrätter man anser sig vara utsatta för.

Situation är exakt den samma i Israel. Vilket vi kan se på hur massakern i Gaza kan fortsätta. Alla palestinier får skulden för Hamas terrorattack. Antalet döda i Gaza har nu passerat 31.000 och fortsätter att stiga för var dag. Svälten sprider sig eftersom Israel inte tillåter att det förs in tillräckligt med livsmedel. Sjukvård osv har mer eller mindre kollapsat sedan sjukhus osv raserats och det inte får föras in mediciner. Israel påstår att målet är att eliminera Hamas. Än så länge är de flesta som dödats helt oskyldiga civila, kvinnor och barn. De flesta bedömare tror inte heller att det är möjligt att eliminera Hamas. Kanske kan man döda de flesta av Hamas ledare och andra medlemmar. Men situationen i Gaza och situationen för palestinierna är sådan att det kommer inte att vara svårt att skapa ett nytt Hamas som kanske blir ännu värre.

Vad är det egentliga målet för Israel? Är det att skapa ett Storisrael innehållande även Gaza och Västbanken. Hur ska man göra med alla de palestinier som bor där? Ska dom fördrivas ytterligare till andra grannländer? Tror man från de ledande i Israel verkligen att det är en hållbar långsiktig lösning på Israels säkerhetsproblem? Det kommer bara att bli ännu värre!

Hatet bland israeler mot palestinier kommer bara att öka. Hatet bland palestinier mot judar kommer bara att öka. Men det begriper tydligen inte de ultranationalister som Benjamin Netanyahu bygger sin makt på!

Läs:
Att skicka mat till fienden? Det är en skam! - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: