torsdag 14 mars 2024

Åtta korta tyckanden

» Siffernörden njuter.

Vårt första ämne blir kanske inte så kort. Men jag kan inte låta bli att frossa i ännu en väljarundersökning. Idag Svenska Dagbladets undersökning som görs av Demoskop.

Socialdemokraterna 36,4% (-0,2)
Sverigedemokraterna 20,8% (-0,4)
Moderaterna 19,9% (+1,3)
Vänsterpartiet 7,6% (+1,0)
Miljöpartiet 4,2% (±0)
Centerpartiet 3,3% (-0,7)
Kristdemokraterna 3,2% (-0,2)
Liberalerna 3,0% (+0,2)

De två största vinnarna är Moderaterna och Vänsterpartiet och de två största förlorarna är Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Totalt leder de Rödgröna med 51,5% över den Brunblå sörjan som får 46,9%. Men enligt den här undersökningen skulle tre partier åka ur riksdagen; Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna. När mandaten till riksdagen ska fördelas leder de Rödgröna med 48,2% mot den Brunblå sörjans 40,7%. Vi skulle alltså få en stabil Rödgrön majoritet i Riksdagen. S+V är klart större än Sd+M och S+Mp är ungefär lika starka som Sd+M.

Moderaterna närmar sig Sverigedemokraterna, men Jimmie har trots detta kvar ett märkbart övertag.

Läs:
Över hälften av väljarna försvunna sedan valet. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon är min prinsessa.

Apropå Jimmie Åkesson så kan vi notera att Jimmie ska gifta sig med "min prinsessa", som han uttrycker det. Den "lyckliga" är 16 år yngre Matilda Kärnerup. - "Hon är nog en person som jag har sökt hela mitt liv" säger den nykära. Vad säger fd sambon Louise Erixon som han har barn med om att han sökt någon annan hela tiden? Hon var bara 10 år yngre, men du sökte tydligen någon ännu yngre Jimmie... Hur som helst Grattis Jimmie. Hoppas det går bra!

Läs:
Svensk Dam avslöjar! Jimmie Åkesson ska gifta sig – friade på Ålandsfärja: Hon är min prinsessa. - Svensk Gamtidning
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Miss igen för Elon Musk.

Sven Tycker - färdiga åsikter helt gratis
Elon Musk har skickat upp ännu ett exemplar av sin SpaceX raket. Enligt bolaget var uppskjutningen den "mest lyckade hittills". Och det kanske det var? Det hela tog ju inte slut i ett enormt fyrverkeri efter starten som tidigare gånger. Den här gången tappade man tydligen kontakten på vägen ner istället. Det är gott om miljarder som gått åt uppe i rymden. Men Elon Musk har råd, han är ju världens rikaste man. Fast jag såg att han trillat ner till andra plats helt nyligen. Men det ska tydligen inte främst bero på att alla slantar som skjutits upp i rymden utan på att Teslaaktierna rasat i värde.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om att sprida gödsel.

I min barndom var doften av svingödsel framträdande här i Åstorp på våren när bönderna skulle sprida gödseln på åkrarna. Doftsensationen är dock inte alls så framträdande numera. Bland annat så plöjs "skiten" ner direkt numera. Undrar om det luktade gott i grannkommunen Klippans centrum i tisdags kväll? En lastbil spred av misstag ut 5 kubikmeter rötslamm från reningsverket på Storgatan i centrum - av misstag. Det var nog både slirigt och luktade spännande ett litet tag. Jag tycker, nästan, synd om klippanborna!

Läs:
Lastbil gödslade på Storgatan av misstag. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Militärens ansvar.

Utsläpp som trots allt är mycket värre är det som en annan grannkommun, Ängelholm, lider av. Halterna av PFAS i markerna runt gamla flygflottiljen F10 är höga. Flygflottiljen F10 har ett stort ansvar för hur det ser ut. Men jag misstänker att viljan till att ta ansvar inte är allt för stort från militären.

Läs:
PFAS sprids utan åtgärder – tolv år efter upptäckten. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ett större hot.

Hackerattacker, cyberangrepp och så vidare ökar kraftigt. Förra året var antalet attacker mot myndigheter osv mer än fördubblat jämfört med året innan. Och jag är fullständigt övertygad om att den utvecklingen kommer att fortsätta öka kraftigt. Den typen av hot är jag övertygad om är mycket större än hotet om att Ryssland helt plötsligt bestämmer sig för att invadera Sverige!

Det är dags att ta det digital hotet på fullt allvar istället för att satsa 100-tals miljarder på det militära hotet. Se till att samhället kan fungera även nästa gång det digitala samhället lägger av. Vi har gjort oss helt beroende utan att fundera över vad vi ska göra den dag det lägger av. Då sitter vi där. Vi kan inte betala något, vi kan inte få någon information! Vi sitter på toastolen, men vattnet fungerar kanske inte heller! Ta DET hotet på allvar istället!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer pengar till flyget igen.

Jag ser att flygbolaget BRA genomgått ännu en rekonstruktion. Fordringsägarna (där vi andra skattebetalare tydligen stog för den största delen) har gått med på rekonstruktionen - igen. Skatteverket får helt enkelt inte sina pengar. Dvs ännu mer skattepengar till flyget eftersom resenärerna inte vill betala vad det kostar.

Det bedrivs just nu en intensiv kampanj för att öka pengaflödet från skattebetalarna till flyget. Flyget är redan kraftigt subventionerat och vad som egentligen borde gälla är att flygresenärerna betalar vad det kostar - inklusive klimatpåverkan.

Läs:
Flygbolaget BRA i mål med rekonstruktion. - Dagens Juridik
Fel att sänka skatten för flyget. - Svenska Dagbladet
Brommaflyget tappar stort – krav på snabb satsning på Arlanda. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pengaslöseri.

Slutligen ser jag att vår migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) förklarat att hon är villig att betala 20.000 Euro till EU (det är mer än 200.000 kronor av våra skattebetalare) för varje asylsökande som vi ska "slippa" få till Sverige. 24 miljarder av skattepengarna gissar Expressen på. Personer som troligtvis efter några år kan börja arbeta och göra vårt samhälle till ett bättre samhälle. Men det är något som Maria Malmer Stenergard inte begriper. I hennes ögon är invandrare bara till besvär. Den stora majoritet som efter några år har integrerats i samhället och jobbar och sliter bredvid oss andra - dom vägrar denna rasist att erkänna. Byt ut henne!

Läs:
Dyra notan för «hållbar invandring» i Sverige. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: