fredag 8 mars 2024

Internationella kvinnodagen

» Framsteg och motgångar.

Egentligen behöver man inte tycka till om så mycket en dag som denna. Det har under årens lopp gjorts framsteg, men verkligheten är den att det är långt kvar - tyvärr. Jag tycker ni ska läsa Vänsterpartiets Nooshi Dadgostars debattartikel i dagens Expressen och fundera lite till. - Regeringen är den mest kvinnofientliga i vår tid.

Kvinnokamp
Jag är uppvuxen med en mamma som i mångt och mycket var en föregångare. Dom var inte många när hon valdes in i kommunstyrelsen, när hon blev ordförande i Skolstyrelsen och så vidare. Hon har berättat för mig om hur hon kunde behandlas, hur hon kunde utsättas för både det ena och det andra. Det stärkte henne, men hon blev sårad. Hon fick sitt intresse för att engagera sig från min morfar som var fackligt aktiv. Jag vet var jag har fått mitt intresse från. Jag hoppas verkligen att jag uppför mig bättre än de exempel som mamma berättat för mig om.

Men det finns mycket kvar. Varför har kvinnor fortfarande lägre inkomster än män, detta trots att kvinnor faktiskt har en högre utbildning än män? Hur kommer det sig att de riktiga höginkomsttagarligorna totalt domineras av män. Jag läser i Dagens ETC listor över de 10 i landet som har högst inkomst (9 män och 1 kvinna). Bland de 1.000 svenskarna med högst inkomst är 17% kvinnor och därmed 83% män! Hur kommer detta sig?

För övrigt såg jag att de här 10 verkliga höginkomsttagarna verkar inte betala så hög skatt. Dom ligger nästan alla på nästan exakt 30% i skatt. Har vi avskaffat de progressiva skatteskalorna? Är marginalskatten dumpad? För övrigt har den som ligger på 10:e plats en inkomst på drygt 436 miljoner kronor. Vad använder man dom pengarna till? Lyxliv och att tjäna ännu mer pengar?

Läs:
Regeringen är den mest kvinnofientliga i vår tid. - Nooshi Dadgostar på Expressen debatt
Miljardtsunami över megarika svenskarna – lägre skatt än någonsin. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer om mördandet i Gaza.

Jag såg en notis som berättade att USA planerar att bygga en provisorisk hamn i Gaza för att kunna föra in nödhjälp till Gazaremsan. Undrar om Israel tillåter det? Vi skulle ju kunna påpeka att det hade ju kunnat finnas en hamn i Gazaremsan redan sedan tidigare. Men Israel har inte tillåtit någonting att föras in till Gaza under årtionden. Det har ju gjorts olika försök att demonstrera mot den israeliska blockaden mot Gaza genom olika aktioner typ Ship to Gaza. I princip alla sådana försök att föra in förnödenheter till Gaza har slutat med att båten har beslagtagits av den Israeliska militären och besättningen på båten hamnar i fängelse i Israel.

Nödsituationen på Gazaremsan beror inte bara på de israeliska bomberna, bulldozrarna och soldaterna utan lika mycket på att de dryga 2 miljoner palestinierna under åratal har fått leva under en israelisk blockad. Nu har bland annat USA börjat att släppa ner nödproviant från luften. En droppe i havet och frågan är hur stor praktiskt betydelse nödhjälpen har eller om det mest är en demonstration. För övrigt såg jag att en fallskärm inte fungerade idag så nödhjälpen dödade 5 personer när den slog ner i marken!

Vi kan fortsätta att notera vikten av att vinna propagandakriget. En punkt där Israel har ett stort övertag. Journalister släpps inte in i Gaza, men journalister får ibland följa med de israeliska soldaterna. Och får då se vad Israel vill att man ska se.

För övrigt kan vi notera att Sverige börjar bli allt mer ensamma om att lyda Israel genom att vägra ge stöd till FN-organet Unrwa. Det är allt mer uppenbart att Sverige faktiskt under påverkan från det islamofobiska Sverigedemokraterna är en muslimfientlig stat. Samtidigt som vi har en regering som är livrädd för att på något sätt kritisera staten Israel och då kunna bli beskyllda för att vara antisemitiska.

Läs:
Flera döda när nödhjälp störtade ned i Gaza. - Aftonbladet
FN: Frihetsberövade Gazabor är traumatiserade. - Svenska Dagbladet
Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ. - Svenska Dagbladet
FN: Sexuellt våld under Hamas Israel-attack. - Svenska Dagbladet
Israel rev hans hus med bulldozer: Nattsvart. - Svenska Dagbladet
Varför granskar ingen judisk radikalisering? - Dagens ETC debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: