måndag 18 mars 2024

Bussförarens dag

» Sensationellt utfall i ryska valet.

Siffror från det ryska presidentvalet pekar på sensationella siffror. Ryska folket är överraskade. Politiska kommentatorer runt om i världen spekulerar i hur det kunde ske. I NATO-högkvarteret har man samlats för krismöte (och Sverige får äntligen vara med...) för att diskutera vilken betydelse för världens säkerhet som de sensationella siffrorna kan få. I USA har president Joe Biden kallat samman sitt säkerhetskabinett för att diskutera vilka åtgärder som man kan tvingas göra. Presidentkandidaten Donald Trump är förtvivlad och uppges ha låst in sig på en av de 22 toaletterna i hans palats och vägrar komma ut, han skyller på valfusk.

Jo, även i Sverige har Ulf Kristersson kallat samman sina närmaste medarbetare inom den Brunblå sörjan (1 från Liberalerna, 1 från Kristdemokraterna, 2 från Moderaterna och 18 från Sverigedemokraterna och så då Uffe själv så att det blir ett udda antal deltagare) i syfte att diskutera hur man ska förfara under det kommande året. Alla ryska ambassader runt om på vår glob har fått order från Kreml om att låsa dörrarna och dra ner rullgardinerna samt att dra ur telefonsladden. Det råder krisstämning runt om i hela världen.

Hur kunde det ryska folket vara så otacksamma att bara 87% av ryssarna röstade för Vladimir Vladimirovitj Putin?

Läs:
Putin's fifth term as Russian president was predictable, but what comes next? - BBC News
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Man kan verkligen undra
» Om växande bidragsfiffel.

Bidragsfifflet från svenskar som åker utomlands men fortsätter att behålla olika bidrag ökar kraftigt. Det blev ju aktualiserat lite av den s.k. artisten Gunilla Persons skuld till Kronofogden. Hollywoodfrun ni vet! Hon, och många andra som flyttar utomlands, "glömmer" att meddela Folkbokföring, Försäkringskassan osv så att bidrag som barnbidrag osv fortsätter att betalas ut.

Det här är något som tydligen ökar medan allt fler flyttar utomlands och "glömmer" säga ifrån och tydligen inte märker att det trillar in pengar. Beloppen som Försäkringskassan avslöjar och kräver tillbaka ökar år från år. Samtidigt som allt fler flyttar utomlands.

Och eftersom dom har flyttat utomlands så är det inte så lätt att kräva in pengarna heller. Gunilla Persson gjorde misstaget att återvända till Sverige med dunder och brak. Då kunde hon tydligen plötsligt betala sina skulder också...

Läs:
Rekord i bidragsfusk bland utlandssvenskar. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Rekord i bidragsfusk bland utlandssvenskar. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bakslag för Maria Malmer Stenergard.

Vår Brunblå sörja drömmer (och lovar) att slänga ut så många hemska utlänningar som möjligt samtidigt som så få som möjligt ska få komma in. Man är till och med beredda att betala mångmiljardbelopp i "böter" till EU för att slippa hemska utlänningar i vårt blonda och ariska Sverige.

Men man misslyckas rejält med att infria sina löften och uppfylla sina drömmar! Ett område där Maria Malmer Stenergard (SD/M) tydligen misslyckas grovt med att infria sina löften är när det gäller att utvisa brottslingar. Det är nämligen, som Maria Malmer Stenergard och Gunnar Strömmer numera har upptäckt, mycket enklare att lova att utvisa människor än det är att verkligen utvisa människor.

Trots löften om att öka utvisningar av dömda brottslingar så minskade antalet under förra året med 50. Totalt är det idag ca 900 dömda brottslingar som väntar på att utvisas. För ett år sedan var det 700. Ungefär hälften av dessa sitter fortfarande av sitt straff, andra är placerade på Migrationsverkets Förvar medan andra helt enkelt har fått släppas på fri fot.

Varför skickar man inte bara ut dom? Ja, det låter lättare än vad man kan tro att det är. Det krävs att mottagande land är villiga att ta emot den som utvisas. Afghanistan är ett sådant land. Dom vill inte ha tillbaka sina brottslingar. Och det är inte enda landet. För att man ska kunna sätta någon på ett flygplan så kräver flygbolaget att identitetshandlingar är fullständiga och att det finns garantier att destinationslandet släpper in personen. Är inte allt detta i sin ordning så tar man inte ombord personen.

Alltså sitter dom och väntar på en resa på ett av Migrationsverkets Förvar eller kanske på ett av Kriminalvårdens häkten. Där placeras grövre brottslingar, och inte på ett Förvar. Jag förstår också av artikeln att man är oroliga över de som får vara på fri fot i avvaktan på att en utvisning ska kunna genomföras. En del försvinner så att man inte hittar dom. Maria Malmer Stenergard utgår naturligtvis ifrån att dom ändå är kvar i Sverige illegalt. Jag för min del tror snarast att en mycket stor andel av dessa har lämnat Sverige för att kanske återvända till sitt hemland under radarn. Dvs att smyga sig in och inte lämnas över till den egna myndigheten. En annan grupp har nog åkt till något annat land för att söka lyckan.

Men Maria och Gunnar, det är lätt att lova stort. Men så kommer verkligheten så småningom ifatt!

Läs:
Trots regeringens ambition - färre dömda utvisas. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ett tack till alla invandrare.

Idag är det Bussförarens Dag. Ett yrke som vi verkligen skulle få problem med att bemanna om det inte varit för alla de invandrare som jobbar och sliter. Även om vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) inte vill erkänna det så jobbar och sliter faktiskt de flesta invandrarna i vårt land bredvid sin infödda svenska bröder och systrar. Dom utför viktiga jobb (som busschaufför) som vi skulle fått problem med att bemanna utan dom. Men nämnda minister ser bara problem!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: