lördag 27 mars 2021

Skäms!

» Lyd FN!

Det handlar om de svenska medborgare som sitter instängda i läger i Norra Syrien. Det finns några män, lite fler kvinnor men de allra flesta är barn. Dom sitter fängslade i stora läger som de kurdiska styrkor som har viss kontroll över området har ansvar för.

Men det finns ingen kurdisk stat. Det är ett område av Syrien som kurdiska styrkor har kontroll över. Något stöd från omvärlden för kurdernas rätt till en egen stat finns inte. Detta säger Turkiet Nej till. Turkiet betraktar alla kurder som terrorister och fiender. Oberoende av om dom bor i de kurdiska områdena i Turkiet, i Syrien eller i Irak. Och eftersom Turkiet är allierade med USA i NATO finns det kort sagt inget stöd för kurdernas önskan om en egen stat. Jämför gärna stödet för judarnas rätt till en egen stat.

De kurdiska styrkorna hjälpte västvärlden att besegra IS. När detta var gjort övergav man kurderna och lät de turkiska styrkorna gå in i Syrien och tränga bort kurderna från stora områden av Syrien. I dag har man överlåtit ansvaret för lägren där de misstänkta IS-krigarna och deras familjer hålls inspärrade till dessa kurdiska styrkor. Men detta är ingen fungerande stat med resurser för ordentlig kontroll eller att hålla rättegångar. Kurderna har vädjat till de stater vars medborgare hålls i lägren att ta hem dessa och hålla rättegångar mot de som gjort sig skyldiga till krigsbrott. FN har uppmanat länderna (Sverige och dryga 50-talet andra stater) att ta ansvar för sina medborgare.

Du ska skämmas Ann Linde
Men Sverige vägrar! Det är en skam av Sverige att inte ge sitt stöd till de kurdiska styrkor som inte har de resurser som behövs. Det är en skam av Sverige att inte följa en uppmaning från FN att ta ansvar för svenska medborgare. Det är en skam att straffa minderåriga barn för vad man misstänker att deras föräldrar har gjort. Nu låter vi istället dessa sitta kvar i lägren och uppfostras till tidsinställda bomber när dom radikaliseras i lägren!

Du ska skämmas Ann Linde! SKÄMMAS!

Jag förutsätter att Sverige i fortsättningen INTE begär av andra länder att dom ska ta emot sina medborgare som dömts för brott i Sverige. Att döma personer som begått brott och som inte är svenska medborgare till utvisning är helt enkelt en påföljd som inte längre kan förekomma. Vi kan inte förvänta oss att andra stater ska ta sitt ansvar för sina medborgare som är brottslingar i Sverige om vi inte är villiga att ta ansvar för svenska medborgare som är brottslingar i andra länder (som ju inte ens är ett land).

Du ska skämmas öronen av dig utrikesminister Ann Linde!

Läs:
Sveriges svar till FN om IS-lägret: ”Vi vänder oss starkt mot det ni antyder”. - Dagens Nyheter
Förra Säpochefen: Ta hem de svenska IS-fångarna – män, kvinnor och barn. - Sydsvenskan (låst artikel)
Forskare: Föräldralösa barn har blivit hårdvaluta i lägren. - SVT
IS-kvinnorna styr fånglägren med järnhand: ”Enormt och brutalt våld”. - SVT

Inga kommentarer: