söndag 7 mars 2021

Knäppskallar

» Farliga eller bara komiska?

Jag ber om ursäkt för att jag ägnar lite mer utrymme åt gårdagens så kallade manifestation i Stockholm av en grupp knäppgökar. Det kan ju vara spännande att se vad det är för gökar som står bakom rappakaljan.

Tusenmannamarschen kallade arrangörerna det hela. Vilket ju innebär att det väl nästan får betecknas som ett smärre fiasko. Vad jag förstår så lyckades man bara mobilisera drygt en tredjedel så många till demonstrationen.

I uppmaningarna inför demonstrationen kallades den för: - "Den viktigaste manifestationen i Sverige sedan andra världskriget". Till och med uttrycket: - "Det här är den viktigaste manifestationen någonsin" användes. Då får väl 300-400 entusiaster tillresta från olika håll av landet kallas för ett mindre fiasko. Mannen bakom sajten där jag hittade de här förhoppningarna har sin bakgrund i först Ny Demokrati och sedan Sverigedemokraterna. Tidningen Expo konstaterade att: - "Flera högerextremister bland de protesterande".

Vad tror då dessa några hundratal svenskar? Ja, Coronaviruset är egentligen bara ett påhitt från Makten för att tvinga in oss i en diktatur. Vaccinationerna är bara en bluff och har som syfte att installera Bill Gates spårningschip i människokroppen (ID2020 kallat). De som blivit sjuka har istället drabbats av strålningen från 5G-master. Allt detta är ett led i världsjudendomens försök att få total kontroll över världen.

Jag skrattar så jag kissar på mig
Demonstrationen hade naturligtvis inget polistillstånd. Detta medan huvudarrangören var noga med att inför marschen påpeka att deltagarna INTE ska följa rekommendationerna om att bara samlas i mindre grupper eller bära munskydd. Munskydd kallas för övrigt i dessa kretsar för ansiktsblöja. Det här är rena knäppgökar! Kanske kan vi berätta att ordföranden i organisationen bakom "marschen", Mikael Nordfors, är utbildad läkare. Han har av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd flera gånger fått varningar för sin behandling med "anusmassage"!

Demonstrationen hade alltså inte polistillstånd. Och eftersom man inte tror på Coronapandemin anser man inte heller att reglerna om att inte samla mer än 8 personer gäller dom. För ett drygt halvår sedan skrev SD:s ordförande Jimmie Åkesson så här om en annan demonstration i Stockholm som inte följde rekommendationerna:

- "Det är uppenbart att arrangörerna inte följt villkoren. Arrangörerna bör hållas straffrättsligt ansvariga och de som fortsättningsvis deltar i illegala demonstrationer bör handgripligen avvisas och bussas från bebyggelse."

Fast som sagt, dom orden från Jimmie Åkessons twitterflöde kom för mer än ett halvår sedan när BLM (Black Lives Matter) demonstrerade mot rasism. Sedan dess har tydligen Jimmie Åkesson fått en lite mer förlåtande syn på demonstrationer som inte följer riktlinjerna. För det kan väl inte handla om att det har betydelse VEM som demonstrerar - och mot vad?

Själv har jag svårt för att bestämma mig för om jag bara ska skratta åt tokigheterna. Eller ska vi vara oroliga för vad de här knäppskallarna mer kan hitta på?

Inga kommentarer: