fredag 26 mars 2021

Så kan det gå

» Den Brunblå sörjan kanske har rätt!

Blev ni chockade av min slutsats? Ett stående krav från den politiska högern är ju att hårdare straff är effektivt mot brottslighet och löser alla problem. Mördare borde spärras in på livstid och allt det där ni känner igen. Hur som helst börjar jag själv fundera i dom banorna när jag läser om branden i ett HVB-hem i Arvika.

I helgen brann ett HVB-hem i Arvika ner till grunden. Behandlingshemmet hade 8 lägenheter i byggnaden. En man, som bodde på hemmet, har erkänt att han tände på. Det intressanta är den skyldiges bakgrund.

Stoppa nazismen i soporna
1990 mördade mannen en homosexuell man i Göteborg tillsammans med en annan man. På 1980-talet var mannen aktiv i Sverigepartiet och Nysvenska Rörelsen. Även hans medbrottsling hade tidigare varit aktiv i nazistiska organisationer. Av domen framgår att männen hade för avsikt att mörda någon som var homosexuell, det kvittade vem. Han dömdes då till 6 års fängelse.

Efter ett uppenbart för milt straff var mannen ute i frihet igen och kunde 1995 begå ännu ett mord på en homosexuell man. Då var han medlem i något som kallade Svarta orden, en kombination av nazism och en typ av kyrka som trodde på asatron. Efter det andra mordet dömdes han till rättspsykiatrisk vård.

Kring 2000 var han medlem i nazistiska Nationalsocialistisk front. 2015 frigavs han från rättspsykiatrisk vård eftersom han nu ansågs ofarlig. Nu har han alltså tänt på ett HVB-hem medan han ropade "Sieg Heil"!

Kan det vara så att vi har för milda straff i Sverige och för lätt att komma ut i det fria? Är det rimligt att en man som begått två mord vid olika tillfällen och som bedömts psykiskt sjuk och som dessutom under åren engagerat sig i olika extrema våldsbenägna högergrupper ska kunna gå fri? Det rör sig ju i princip om en nazistisk terrorist som begått upprepade grova brott.

Jag väntar nu bara på krav från SD på hårdare straff och svårare att bli frigiven från rättspsykiatrisk vård. Jag har roat mig med att söka igenom ett stort antal av de olika SD-anknutna sajter som finns (och till höger om SD...) men inte hittat ett ord om mannens brottslighet och bakgrund eller om händelsen överhuvudtaget. Dom är fullt upptagna med att berätta om brottslingar som har utländskt ursprung eller skapade skandaler med personer som politiskt inte tillhör den Brunblå sörjan. Men det kommer kanske? Men dom brukar vara snabba med att snappa upp rykten och kriminalitet.

Undrar vad tystnaden beror på?

Läs:
Boende utanför Arvika brann ned. - Aftonbladet
Misstanken: Brände ner hem – skrek ”Sieg heil”. - Göteborgs-Tidningen / Expressen
Man dömd för nazistiska mord misstänkt för mordbrand på HVB-hem. - Expo
Uppgifter: Skrek ”sieg heil” när han tände på HVB-hemmet. - Arvika Nyheter (låst artikel)

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Daniel Karlsson som han heter är också välkänd i SD-kretsar. https://www.facebook.com/photo?fbid=10158318037050847&set=a.10150679660125847