lördag 13 mars 2021

HBTQ-frihetszon

» Homofobins banérförare.

Ett antal städer i Polen och Ungern har utropat sig till HBTQ-fria zoner. Homofobin i de dessa båda länder är extremt utbredd. En kombination av katolska kyrkans homofobi och de extremhögerpartier som styr i Polen och Ungerns rädsla för allt annorlunda skapar stora problem för homosexuella.

Regnbågsflaggan
Efter en debatt i EU-Parlamentet har därför Parlamentet nu antagit ett beslut med stor majoritet som utropar hela EU till en HBTQ-frihetszon. Som jag har förstått det så ingår alla de svenska parlamentsledamöterna i den stora majoritet av 492 ledamöter som stödde resolutionen. Ingen svensk ledamot ingick i de 141 homofober som röstade Nej. Ja, vi har ju förstås de svenska ledamöterna från SD som naturligtvis tillhörde de som inte stödde resolutionen. Dom ingår i den lilla grupp på 46 som avstod från att rösta. Inget som förvånar!

Ni får gärna rätta mig om jag har förstått röstandet fel.

Argumentationen från motståndet är riktigt komiskt. En av de homofoba motståndarna långt ute på högerkanten uttryckte sig så här: - "Ni ska veta att avvikande sexuella metoder och hbtq-ideologi kan och kommer att öppna dörren till övergrepp mot barn och pedofili och vi kommer aldrig att tillåta det". Homofobin frodas ute på högerkanten. Och då kan vilken rappakalja som helst spridas. Vi kan se svenska SD:s kamp i kommunerna mot att använda Regnbågsflaggan på kommunernas flaggstänger. Själv börjar jag bli allt mer tveksam till om Polen och Ungern hör hemma i EU. Hade dom sökt medlemskap i dag hade dom inte accepterats som medlemmar.

Läs:
EU utropat till ”HBTQ-frihetszon”. - SVT
Frihetszon i EU – markering mot homofobin. - Aftonbladet
EU-parlamentet slår tillbaka: Hela EU är en frihetszon för hbtq-personer. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: