torsdag 25 mars 2021

Inside SD

» Dessa Sverigedemokrater.

Observera att jag alltså skriver "sverigedemokrater" och inte byter ut första e:et i "demokrater mot ett u. Hur mycket det än känns frestande att göra detta. Men ett löfte är ett löfte!

Av mediarapporteringen att döma så har tydligen SD:s partisekreterare Richard Jomshof fått åthutning från partiledningen för sitt yttrande om att: - "Islam är enligt mig en avskyvärd ideologi och religion." Det är alldeles för mycket klarspråk om var partiet står när man nu ska försöka att visa upp en anständig front utåt menar man uppenbarligen. Ska man få M och KD (och L...?) med på spåret så får man inte tala alltför mycket klarspråk och öppet visa upp rasismen och islamofobin som ju finns inom partiet.

Richard Jomshof har gjort "avbön" och deklarerat att han "syftade på en lång rad länder i den muslimska världen, där det minst sagt råder demokratiskt underskott och där man förföljer oppositionen, fängslar och ibland dödar oliktänkande. Där kvinnor i bästa fall är andra klassens medborgare". Han menar inte Islam utan Islamism har han ju förklarat redan tidigare. Uppenbart är att detta är en mycket gammal diskussion inom SD.

Håll Sverige rent - från SD
Diskussionen inom SD:s högsta skikt om hur man ska uttrycka sig har pågått under många år. Vissa i ledningen, som t.ex. Richard Jomshof och SD:s vice talman i Riksdagen Björn Söder talar klarspråk om partiets hållning medan Jimmie Åkesson är taktikern som tycker att man ska uttrycka sig anständigt och inlindat så att man inte skrämmer bort anständiga människor. "Tölpargumentation" är tydligen ett uttryck Jimmie Åkesson använt i den interna debatten. Richard Jomshof tycker att det handlar om semantik. För de som inte vet vad semantik är så förklaras det så här: "Semantik är det vetenskapliga studiet av språklig betydelse. Det är huvudsakligen inom lingvistik som man studerar semantik men det är också en central del av språkfilosofi och kognitionsforskning." Det handlar naturligtvis om att Richard Jomshof har fått bakläxa för sitt sätt att uttrycka sig. För tittar man på hans tidigare framförda åsikter så gör han egentligen ingen skillnad på Islam rent allmänt eller extrem islamism. Dom är muslimer allihop. Det räcker för honom, han hatar allt som har med islam att göra. Han är en sann islamofob.

Men, det är fler SD:are som är ute och reser. Vi läser att riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD) vill avskaffa Folkhögskolorna. Till en början vill han förhindra att man ska kunna få CSN-lån och bidrag om man studerar på Folkhögskola. Denna Tobias Andersson är en värdig representant för Ungsvenskarna (det är SD:s ungdomsförbund och Tobias är ordförande). Däremot verkar den gode Tobias inte veta vad han sysslar med. Han verkar totalt blåst. Han skulle verkligen behöva gå några kurser på en Folkhögskola och lära sig lite om samhället och kanske folkvett också?

Kan ni gissa vilken svensk EU-Parlamentariker som har sämst närvaro i EU-Parlamentet? Jo, det är tydligen SD:s Peter Lundgren. Han tar dock ut fullt arvode och andra ersättningar trots högst andel skolk.

Läs:
Jomshof efter hårda orden mot islam: Fråga om semantik. - Aftonbladet
”Måste ha rätt att tycka illa om en religion”. - Svenska Dagbladet
Sprickan om islam i SD – Åkesson avfärdade Jomshofs hållning som ”tölpargumentation”. - Aftonbladet
Jomshofs avsky mot islam är SD:s ideologi. - Jonna Sima i Aftonbladet
SD-ledamot vill lägga ner folkhögskolor. - Sändaren
SD:s Peter Lundgren skolkar mest av svenskarna i EU-parlamentet. - Morgon-tidningen
Han skolkar mest av svenskarna i parlamentet. - Aftonbladet

Inga kommentarer: