onsdag 7 oktober 2020

Sveriges goda företagsklimat

» Nu är det fastslaget

När borgerliga politiker och borgerliga ledarsidor ska argumentera för bättre villkor för företagande och miljonärer så brukar det klagas på det svenska företagsklimatet som tvingar företag att flytta utomlands. Skatterna för företagen måste sänkas. Arbetsrätten måste urholkas så att det blir lättare att sparka folk eller bara anställa på timmar och på så sätt kunna utnyttja personalen mer hänsynslöst. Men vi måste få ett bättre företagsklimat så att företag är villiga att investera och stanna i Sverige.

Tummen upp
Sedan görs det med jämna mellanrum olika internationella undersökningar om företagsklimatet och villkoren för företagande i olika länder. Då visar det sig att Sverige kommer i topp. Då visar det sig att företagsklimatet i Sverige i själva verket är mycket bra i en internationell jämförelse.

Och sedan yttrar sig någon borgerlig politiker eller någon ledarskribent på någon borgerlig tidning och åter får vi veta att förhållandena för företag och företagande i Sverige är uselt. Företagare förföljs och vi måste omedelbart sänka skatterna, minska reglerna, sänka lönerna och försämra arbetsrätten så att företagen är villiga att stanna i Sverige.

Därför blev jag glad när jag läste ledarskribenten Fredrik Johanssons synpunkter på Ledarsidan i moderata Svenska Dagbladet i dag. Nu är ju visserligen texten ett angrepp på Justitieminister Morgan Johansson (S) för ett twitter: - "Jaha, Stockholmsbörsen slår nya rekord. Hur kan det komma sig? Dagligen kan man ju läsa i Dagens Industri och Svenska Dagbladet att Sveriges företagsklimat är uruselt?" Men ändå! Här har Fredrik Johansson konstaterat hur många gånger Svenska Dagbladet och Dagens Industri konstaterat att Företagsklimatet i Sverige är bra. Man klagar inte alls på det varenda dag. Det har nämligen överguden Timbro konstaterat.

Va' bra! Då är vi eniga. Företagsklimatet i Sverige är bra! Börsen sätter rekord! Svenska företag verkar ha rejäla framgångar.

Läs:
Fredrik Johansson: Morgan Johanssons bottennotering. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: