torsdag 29 oktober 2020

Amazon - Hahaha

» Fiaskostart

I går lanserade Amazon sin svenska sajt. Om syftet var att få publicitet så lyckades man verkligen med detta. Men om det blev någon succé, det kan man verkligen undra över?

Det är tydligen så att det var det polska kontoret som ansvarade för att dra igång den svenska sajten. För att översätta varubeskrivningar har man använt sig av vad som väl får kallas "artificiell intelligens". Och som vi alla vet så är "artificiell intelligens" inte alltid så väldigt intelligent. Översättningarna blev på många håll totalt obegripliga och på andra håll riktigt skrattretande. Det var "våldtäkt" och det blev "kuk" för att ta några exempel. Cock, dvs tupp översattes istället till kuk. Rape som är raps blev istället våldtäkt. Och som sagt på andra håll blev det maskinöversatta totalt obegripligt.

Dessutom visade det sig att man sålde T-tröjor med nazimotiv osv. I korthet så var det inte alls en svensk sajt, det var en maskinöversatt standardsajt som tydligen styrdes från Polen - utan anknytning till Sverige. Prisjämförelser som gjorts visade dessutom att det inte var speciellt billigt. Svenska traditionella sajter höll ofta lägre priser. Dessutom blir det lite konstlat när priserna egentligen inte är svenska priser utan utländska priser omvandlade enligt gängse kurs. Så det blir 94:58 och 16:63 osv som varorna kostar.

Jag tror jag även i fortsättningen avstår från Amazon. Det finns bra svenska sajter att köpa från. Jag får fortsätta radera länkar till Amazon som dyker upp med jämna mellanrum där jag inte vill ha dom. Det är ju så det fungerar. Amazon betalar för att det plötsligt ska dyka upp ikoner med länkar till dom i webbläsaren, vid sökningar på nätet osv. Håll er till era tidigare sajter!

Amazon

Inga kommentarer: