lördag 3 oktober 2020

Kränkande

» Men ointresserade

Det blir tredje dagen i rad med besök inom skolans värld. I en artikel i HD läser jag om skolan i Helsingborg där 17 av tjejerna i samma klass plötsligt fick ett mejl med samma innehåll:

- "I mejlet, som skickades till elevernas skoladress, fanns en lista med deras namn och ett utseendebetyg på skala 1-10. Flera elever fick ta emot kränkande kommentarer som ”är en slampa för att kompensera att hon är fet och ful”, ”ser ut som en säl”, ”inga läppar” och ”tjock”."

Flera av eleverna kontaktade skolans rektor och räknade med att det skulle bli en rejäl reaktion. Men det blev det inte! Elevernas slutsats av skolledningens reaktion blev att man verkade mer rädd om skolans rykte än att ta itu med det hela. Skolan verkar mest vilja sopa det hela under mattan.

- "Vi har aldrig pratat om mobbning, nånsin. Vi får ju enkäter varje år där vi ska skriva hur vi trivs på skolan, det är väl det i så fall."

Sammanfattningen kan väl vara att det inte är så mycket att bry sig om - tycker skolan.

Glömde jag förresten att berätta att det handlar om friskolekoncernen Procivitas skola i Helsingborg!

Läs:
17 gymnasieelever på Procivitas fick anonymt mejl – betygsattes för sitt utseende. - Helsingborgs Dagblad (låst artikel)

Inga kommentarer: