söndag 11 oktober 2020

Mer skamlig dubbelmoral

» Festprisse

En av de politiker som varit extra kritisk mot de svenska insatserna mot Coronavirusets spridning och avsaknad av inskränkningar i samhället är Jimmie Åkesson (sverigedumokrat). Ett tag fick jag nästan intrycket av att han tyckte att vi skulle stängt ner hela Sverige och krävt ansiktsskydd på så fort vi lämnade hemmet. I en demonstration kommer jag ihåg att SD i Stockholm stod och delade ut ansiktsskydd utanför tunnelbanan i Stockholm. Fast dom som delade ut ansiktsskydden hade själva inte ansiktsskydd på så uppenbarligen trodde man inte allt för mycket på effektiviteten.

Hur som helst så ser jag att Jimmie Åkesson gjort precis som Ebba Busch (se fredag 9 okt). Alltså tyckt att dom själva står över de rekommendationer som vi trots allt har fått. Att t.ex. undvika närkontakt utanför familjen och undvika trängsel på fester.

- "Jag tycker att det är en självklarhet att rekommendera munskydd i en situation där det inte går att hålla avstånd."

Så sade Jimmie Åkesson för en dryg månad sedan. Då kunde han ju inte veta att han skulle på en kompis 50-års firande och underhålla med pianospel. Är man på fest så kan man ju inte hålla avstånd! Och gå omkring och se dum ut i ansiktsskydd kan man ju inte heller göra. Fast man ska kanske vara försiktig med att ställa krav på andra som man inte kan uppfylla själv. Och kanske ska man lyda de råd som finns trots allt.

Sverigedumokrater umgås

Jag ska erkänna att jag har inte så stort förtroende för Jimmie Åkesson i vanliga fall. Hyckleri och dubbelmoral är inget att förvånas över.

Läs:
Även festande Åkesson trotsade virusrisken. - Helsingborgs Dagblad
Jimmie Åkesson på 50-årsfest – bröt mot rekommendationerna. - Expressen

Inga kommentarer: