måndag 27 juni 2016

Klarspråk

» Calle talar klarspråk

Carl Bildt
Efterverkningarna till britternas otacksamhet att inte lyda dom som begriper bättre sprider sig allt mer. Som kritisk till EU är det ibland ganska komiskt att läsa olika kommentarer och rapporter till vad som hänt. Det är många som man nästan kan tro hoppas att dom sover och allt bara är en mardröm men att dom snart ska vakna upp och inse att det bara var en dröm. Andra befinner sig i chock. Men, man kan också ibland läsa sanningar som man inte annars hade fått höra. I ett långt debattinlägg i Dagens Industri skriver t.ex. Calle Str... f'låt Bildt så här: - "Men Bryssel är inte bara en trött tillbakablickande Jean-Claude Juncker..."! Jag tyckte jag var elak mot EU-Kommissionens ordförande i går när jag antydde om hans alkoholkonsumtion och brist på skattemoral när han styrde och ställde i Luxemburg. Men när partikamraten Calle Bildt skriver så om honom så är det nästan ännu elakare. Från mig är ju inget annat att vänta!

» Annie talar klarspråk

Annie Lööf
Det politiska läget i Sverige är ju faktiskt ganska komplicerat. Vi har en regering som bara har en minoritet bakom sig. S + Mp, som ju utgör regeringsunderlag, har bara 138 mandat av 349. De fyra borgerliga partierna, det som en gång i tiden kallades (Höger)Alliansen har 141 mandat. Dom är alltså större än den Rödgröna regeringen. Men, lägger man till Vänsterpartiet till den Rödgröna regeringen så får dom 159 mandat, och så blir dom större. Fast sedan kan man ju lägga till Sverigedumokraterna till de borgerliga partierna så får den oppositionen 190 mandat och blir i sin tur större - och får också majoritet i Riksdagen. Fast då kommer vi till ett stort dilemma, de borgerliga partierna är inte alls eniga, dom är mycket oeniga. Och att kunna enas med Sverigedumokraterna är väl helt otänkbart. De fyra f.d. Högerallianspartierna brukar hävda att det nästan bara är en formalitet så är dom eniga. Därför blir man nästan förvånad när Annie Lööf i en intervju i Aftonbladet medger att: - "Jag är den första att erkänna att vi står rätt långt ifrån varandra..."! Det handlar inte bara om invandring!

1 kommentar:

Bengt-Oswin sa...

Och lägger vi ihop SD och V så ser vi de partierna som bygger på förhatliga föregångare som är orsak till många miljoners förfall och lägger vi ihop de andra som bygger på demokrati, så ser vi partier som lyssnar på medlemmar.