lördag 25 juni 2016

Otacksamma folk

» Dumma folk som inte lyder

Britain & N Ireland
Britternas otacksamhet fortsätter att förundra de flesta kommentatorer. Hur kan dom vara så dumma som tackar Nej till fortsatt medlemskap i Himmelriket? Fast det är klart, dom har ju inte begripit riktigt vad det handlar om och dessutom är det bara en massa rasister som sagt Nej till fortsatt EU-medlemskap, om man för tro en hel del av kommentarerna. Redan har mer än en miljon britter krävt en ny folkomröstning. - "Dom kan gott få hålla på och rösta tills dom röstar rätt", verkar man resonera. Jag tycker faktiskt att Johan Hakelius i Expressen beskriver det hela riktigt bra.

Jag vill återigen poängtera att jag inte är fullständigt övertygad om att en majoritet av britterna har röstat rätt. Kanske hade det bästa varit att stanna kvar och kämpa mot den byråkratiska kolossen i Bryssel. Men, kanske tycker så många miljoner britter att man kämpat på tillräckligt länge för att nu ge upp. Och i bakgrunden kan vi märka att det finns en stor oro bland "Etablissemanget" för att den brittiska folkomröstningen ska vara en utlösande faktor för liknande utvecklingar i andra EU-länder. För faktum är att EU-tåget glömt av att få med sig en mycket stor del av folket på sin färd mot Himmelriket.

Det ska faktiskt bli spännande att följa utvecklingen av vad som händer. Vad händer med EU-utvecklingen? Vad händer med Euron? Vad händer med oss EU-länder utanför Euron? Hur ska det gå för Storbritannien? En hel del så kallade experter verkar tro att hela Storbritannien kommer att gå i konkurs. Faktum är att Storbritannien är det EU-land som när det gäller handel är minst beroende av EU. Storbritannien det EU-land som har mest handel med icke-EU-länder. Faktiskt en majoritet av den brittiska handeln. Britterna har en mycket stor handel med USA och med hela det gamla brittiska samväldet som ju står utanför EU. Det ska alltså bli spännande att följa utvecklingen. Både för britterna och för EU. Det ska bli mycket spännande!

Inga kommentarer: