tisdag 14 juni 2016

Bara tvåhundra kvar

» Jordens undergång är nära

Karta övcer Storbritannien
Nästa vecka avgörs om jorden ska gå under! Den 23 juni ska britterna folkomrösta om ifall Storbritannien ska stanna kvar i EU eller om man ska lämna EU. - "Det är frustrerande, skrämmande och farligt just nu" säger moderaten Anna Maria Corazza Bildt. Socialdemokraten Marita Ulvskog varnar för att om Storbritannien lämnar EU så kanske Sverige kan tvingas gå med i Euron. Fråga inte mig hur hon får ihop det hela? Det är egentligen ingen hejd på alla hemskheter som kommer att inträffa om britterna överger EU. Jag kan inte riktigt förstå hur Storbritannien egentligen kunde existera, innan dom gick med i EU om man ska lita på alla hemskheterna som kommer att ske om dom nu lämnar. Skräckpropagandan, från båda sidor i valkampanjen i Storbritannien, är skrämmande. Överdrifterna från båda sidor gör att jag börjat undra över hur demokratin egentligen fungerar om den här typen av lögnaktig propaganda verkligen är effektiv. Jag vill poängtera att propagandan i Storbritannien är lika lögnaktig från båda sidor. Själv hade jag faktiskt inte riktigt vetat vad jag skulle röstat om jag bodde i Storbritannien och hade haft rösträtt. Visst är jag mycket kritiskt till det EU som växt fram, men mycket av den propaganda som sprids från Nej-sidan är sådan att jag skulle skämmas för att rösta på deras alternativ. Men skräckskildringarna över vad som kommer att hända om britterna lämnar är också lika överdrivna. Och det är den typen av skräckskildringar som sprids i svensk media. Röstar britterna Nej kommer i stort sett världen att gå under. Jag tror att en Brexit på kort sikt är negativ för brittisk ekonomi. Men samtidigt tror jag att EU skulle må bra av en Brexit, som en varningsklocka. Kanske ska man fundera på om medborgarna är med på allt som bestäms i Bryssel och Paris. Kanske är det så att det bästa hade varit om det var EFTA och inte EEC som utgjort grunden för det ekonomiska samarbetet mellan de europeiska länderna. Helt klart är att medborgarna inte hänger med i turerna som EU-byråkrater och EU-politiker bestämmer, uppenbart helt isolerade från omvärlden och okänsliga för vad som egentligen är lämpligt. Jorden kommer inte att gå under den 23 juni. Skulle den gå under den 23 juni så är det inte pga en brittisk Brexit utan snarare då för att någon råkat trycka på fel knapp någonstans på vår jord.

» Dagens citat

De smått främlingsfientliga byråkraterna i EU är oroliga över att inte tillräckligt många flyktingar som sitter fast i Grekland skickas tillbaka till Turkiet.

Fortress Europe
- "Greklands regering ska nu ha lovat att bland annat ändra sammansättningen på de kommittéer som beslutar om deportation. Nu sitter där bland annat personer som utsetts av FN:s flyktingorgan UNHCR och de skulle enligt EU kunna vara partiska till flyktingarnas fördel."

Det vill säga, det stora problemet är att representanter för FN:s flyktingorgan UNHCR ser som sin uppgift att ta tillvara flyktingarnas intressen. Sådant kan ju inte den Europeiska Unionen acceptera. Beslutsfattarnas uppgift är inte att tillvarata flyktingarnas intressen, beslutsfattarnas uppgift är att se till så att EU:s medlemsstater inte riskerar att få ta emot några flyktingar. Ut med dom, och bygg sedan upp riktiga murar, taggtrådsstängsel och byråkratiska hinder. Ut med dom från vår trygga tillvaro. Till och med ett fattigt Grekland med krisande ekonomi verkar vara det land i EU som har mest medmänsklighet kvar. Vi andra borde skämmas öronen av oss.

» Så fungerar demokratin

USA:s flagga
Det som skrämmer mig allra mest just nu är risken för att världens överlägset mäktigaste krigsmaskin ska sättas under Donald Trumps befäl. En man som i sin retorik inte vet vad demokrati är. En man som kan vräka ur sig precis vilken vidrighet och lögn som helst. Detta utan att medias bevakning och avslöjanden har någon som helst effekt på stödet för honom. Donald Trump kan göra precis vilka klavertramp som helst utan att hans supportrar bryr sig. Detta är vad många kallar världens största demokrati. Ska vi verkligen ytterligare utöka vårt militära samarbete med denna stat och göra oss beroende? Jag blir rädd!

Inga kommentarer: