onsdag 1 juni 2016

Bra, bra men skäms

» Hela världen är socialistisk, förutom Sverige

Det där påståendet låter ju onekligen en aning underligt. Men faktum är att det är en av vår politiska världs främsta sanningssägare som hävdar detta. Ingen mindre än Centerledaren Annie Lööf anser att alla världens stater i dag är socialistiska - förutom Sverige. Hur hon har kommit fram till denna uppseendeväckande upptäckt ska jag förklara - jag lovar. I helgens partiledardebatt på TV:n lovade statsminister Stefan Löfven nämligen att han ville att Sverige skulle införa någon form av system som inte fortsätter att tillåta ett helt oreglerat vinstuttag från svenska privata (men skattefinansierade) skolor. När Stefan Löfven "lovade" detta kallade Annie Lööf honom för det elakaste och fulaste skällsord hon kunde komma på - socialist! Eftersom Sverige är det enda land i hela världen som INTE reglerar vinstuttaget från privata skattefinansierade friskolor så innebär ju detta att hela världen också är socialiststater. Det låter nästan trevligt!

» Goda nyheter

Tåg
På ännu ett område är vi till min glädje på väg att ansluta oss till resten av världen. Jag hörde på SVT att Staten nu ska ta över kontrollen över järnvägsunderhållet. DET är verkligen på tiden. Experimentet med ett privatiserat järnvägsunderhåll håller på att sluta med förskräckelse. Hela det svenska järnvägssystemet är mer privatiserat än vad som gäller i stort sett hela resten av världen. Det är dags att sluta med upphandling och privatisering och låta kontrollen över järnvägsunderhållet övergå till Staten. Ett stort tack till infrastrukturminister Anna Johansson som gått ut med löftet. Du är min idol!

» Du borde skämmas!

Öresundsregionen
Tyvärr ser jag däremot att inrikesminister Anders Ygeman fortsätter att inte begripa ett dugg. Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna från Danmark ända till 11 november. Då har den passfrihet som infördes 1954 varit avskaffad i ett år. Pendlare, turister eller bara shoppare har fått sina pendlingsresor totalsabbade av en byråkrati och kontroller som är orimliga. Pendlare börjar förlora sina jobb. Kontrollerna kostar det skånska näringslivet mångmiljonbelopp dagligen. Polisen i Skåne har inte tid med något annat än att kontrollera pass. En integrerad region (Sjælland - Skåne) har helt plötsligt kapats på mitten av en regering sittande i Stockholm som drabbats av panik men inget begriper. Dom hade inte ens övervägt att under ett år (eller mer.....) införa passkontroller för alla som åker mellan Stockholm - Uppsala eller Stockholm - Södertälje. Men mellan Skåne och Danmark är det inga problem. Hur kan du stå i TV:n helt okänslig och se ut som ett frågetecken när man frågar om problemen? Du borde istället skämmas öronen av dig! Har du lämnat in din medlemsansökan till Sverigedumokraterna än? Det är där du hör hemma!

Inga kommentarer: