lördag 11 juni 2016

Dagens tyckerier

» Dagens signal

- "Det innebär naturligtvis signaler till Ryssland". Den svenska försvarsministern Peter Hultqvist (enligt uppgift socialdemokrat) kommentar till det utökade svenska försvarssamarbetet med USA. Är signalen han talar om att Sverige efter 200 års Alliansfrihet och fred inte längre är alliansfria utan nu har vi valt att satsa på krigsförberedelser och att bli en fiende till Ryssland?

» Dagens rasister

Platschefen på den gamla men mycket välbevarade medeltida borgen Glimmingehus (som började byggas på 1400-talet) utanför Simrishamn visas regelbundet upp för besökare med guidade turer. Det är inplanerat totalt 456 guidade turer inne i borgen med svensk guide under sommaren. Dessutom är det inplanerat 78 guidade turer på engelska, 10 på tyska och 2 på teckenspråk. Dessutom har man i år planerat in 2 guidade turer på arabiska att erbjuda nykomna för att berätta om den gamla svenska kulturen. Ja, faktiskt egentligen dansk kultur eftersom Skåne var danskt på den här tiden. Den svenska kungen Karl XI härjade 1676 i Skåne och gav order om att borgen skulle förstöras. Han misslyckades lyckligtvis. Att erbjuda detta på arabiska skulle man dock inte gjort. Det utbröt fullt krig bland rasisterna på sociala medier. Arabiska - fy f-n! - "Det är sådana som ni som bidrar till att det svenska samhället rivs sönder" var en kommentar. Själv tror jag mer att det var Karl XI som försökta riva sönder samhället! Egentligen är dom mest patetiska!

» Dagens Fjollträskare

För någon dag sedan presenterade SR vilka som ska leda årets 58 sommarprogram. Två tredjedelar av de som ska få prata kommer från Stockholm! Antagligen beror det på det faktum att "Stockholmare är smartare än lantisar" som moderatledaren Anna Kinberg Batra uttryckte det. Det kan också bero på att vi i resten av Sverige älskar vår huvudstad så mycket att vi vill höra vad just stockholmare tycker om livet. Sedan kan det också bero på att SR inte alls betyder Sveriges Radio utan Stockholms Radio. Men visst är det ett intressant faktum att ledningen i Stockholm har lättast att hitta intressanta stockholmare.

» Dagens goda nyhet

Jag ser att svenskarna har slutat sprida vidare dyngan från nazistiska / rasistiska / sverigedumokratiska sajter på Facebook och liknande. Spridandet av dyngan från sajter som Avpixlat och Fria tider har minskat med 75% på kort tid. Har vi slutat vara aningslösa med dyngspridaren?

» Dagens klavertramp

- "Jag kan förstå polisens registreringsiver, de har gjort researcharbete då de haft problem med den här typen av befolkning, det är allmänt känt". Skådespelaren Ulf Brunnberg från Lidingös kommentar till domen att Polisens register över romer var olagligt och staten nu får betala skadestånd till de som registrerades bara för sitt ursprung. Själv har jag hört att Skattemyndigheten har problem med en viss typ av befolkning som kommer från Lidingö, det är ju allmänt känt. Överhuvudtaget har vi ju problem med Ulf Brunnberg, det är ju allmänt känt.

Inga kommentarer: