söndag 26 juni 2016

Midsommar slut

» Dumma folk

EU:s flagga
Kommentarerna från de som begriper (i motsats till en majoritet av britterna - som alltså inte begriper) fortsätter i oförändrad omfattning. Britterna är okunniga och inser inte sitt eget bästa. Ett exempel är Lisa Irenius i Svenska Dagbladet som är orolig för britterna. Dom verkar inte att förstått effekterna av vad dom röstat. Eftersom resultatet av omröstningen blev "fel" så kräver flera miljoner missbelåtna britter (som alltså begriper bättre) att hela folkomröstningen görs om. Troligtvis är målet att dom får göra om det hela tills dom svarar rätt. I Aftonbladet har Katrine Marçal liknande funderingar. Tänk ett så okunnigt folk som inte lyder etablissemanget! Hur kan dom ha missat direktiven och röstat så fel? Inom EU-byråkratin är man mycket sårade över den otacksamhet som präglat det brittiska röstandet. EU-Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är så upprörd över det brittiska folkets otacksamhet att han verkar tycka att britterna mer eller mindre borde slängas ut omedelbart. Fast han var kanske inte helt nykter när han visade sin ilska. Han är ju inte direkt känd för att spotta i glasen. Annars är han väl mest känd för att under sin tid som premiärminister och finansminister i Luxemburg inte direkt ansträngt sig för att hjälpa andra länder att få in sina skatteinkomster. Tvärtom var Luxemburg välkända för sina insatser för skattesmitare.

SVT har snabbt gjort en opinionsundersökning om svenskarnas syn på ett fortsatt svenskt medlemskap i EU. Enligt denna skulle 52% röstat för fortsatt medlemskap och 31% röstat för ett svenskt utträde. Undersökningen är gjord samtidigt som profetiorna om jordens undergång efter ett brittiskt utträde fyllde löpsedlarna. En siffra i undersökningen som borde göra EU-älskarna oroliga är den som visar att 14% av svenskarna tycker att EU är på rätt väg medan 52% tycker att EU är på fel väg. Kanske ska man fundera lite till på EU:s utveckling och inte bara köra vidare rakt fram med skygglapparna på samtidigt som man struntar i vad befolkningen kan tänkas tycka.

» Bara du har pengar.....

Rätten att uppföra sig som ett svin har du rätt att ta dig om du har gott om slantar! Ju fler miljoner desto mindre ansvar har du! Ja, i varje fall verkar detta vara så det framställs när Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie får beklaga sig över att han blivit vräkt. Det är så jättesynd om honom eftersom han blivit vräkt av hyresvärden i Brighton. Hyresvärden har vräkt honom eftersom han är högljudd och stör. Felix är mycket upprörd över detta. Han som tjänar så många miljoner ska bli vräkt för att han stör? - "Jag kan köpa det här huset, jag behöver inte dig" är hans kommentar. Då tycker jag han ska göra det, istället för att gå ut och tycka synd om sig själv. Alla miljonerna ger inte rätt att uppträda som en idiot.

1 kommentar:

Bengt-Oswin sa...

Att det blir en ny folkomröstning är knappast troligt.
Tyvärr är det väl så att många glömt att rösta med hjärtat istället har de använt ideologier som bas för sitt ställningstagande.

Många har glömt vad EU är, ett fredsprojekt för att inga mer krig skall bryta ut från Europa. Två världskrig plus ett kallt krig är resultatet från en splittrat Europa. Därtill har två förhatliga ideologier växt upp, också det med Europa som bas. Nazism och kommunism. EU är i förlängningen en vidareutveckling av kol och stålgemenskapen som skulle hålla koll på dessa viktiga råvaror för tillverkning av vapen.

Första världskriget bröt ut just pga av att nationalismen tog överhand och splittringen var ett faktum. Är GB:s önskan om utträde ur denna fredspakt början till 3:e världskriget? Det får framtiden utvisa. Men jag tror bara människan kan överleva genom samarbete.

Det är ju inte många år sedan som andra världskriget tog slut med kommunismens fall och lika så Berlinmuren dito. Och nu börjar splittringen igen.
Vi nar ju nazismen kvar i Sverigedemokraterna och mer åt höger medan kommunismen lever kvar i Vänsterpartist och ännu längre åt vänster.
För båda dessa ideologier är det lättare att göra demokratiska statskuppen i land efter land istället för hela EU på en gång. Så de är dessa som tjänar på splittring och förespråkar dessa mål, mål som skrämmer mig.