fredag 24 juni 2016

Midsommarafton i chock

» Oooops!

Vadslagningsfirmorna hade fel. Eftersom Opinionsinstituten visade fel siffror så tröstade sig Maktens herrar och damer med att dom brukar ha fel och att man kunde lita mer på Vadslagningsfirmorna. Dom satsade stort på att britterna skulle välja att stanna i EU. Och så gick det som det gick! En majoritet (52-48) av britterna tyckte att det var bättre utanför än innanför. Runt om i Europa har paniken brutit ut. Detta hade man liksom inte kunnat föreställa sig. En intressant faktor är hur "etablissemanget" oroas över att det ju är i flera länder där det folkliga missnöjet är stort och man oroas över att det ska kunna tvingas fram folkomröstningar i andra medlemsländer som kan resultera i att fler länder väljer att följa efter. Ett strömhopp ut! Kanske skulle Maktens herrar och damer fundera över VARFÖR så många är missnöjda. Kan det finnas någon sanning i påståendet om att den Europeiska Unionen inte är ett samarbete medlemsländerna emellan, det är en central makt som bestämmer över medlemsländerna? Vad vi får hoppas är att det finns tillräckligt många inom EU som inser att det här är en väckarklocka. Det är dags för EU-makten att inse att dom har blivit fartblinda i sin insamling av makt. Att EU har blivit ett Maktelitens redskap för att styra över medlemsländerna. Det positiva vi kan få ut av detta är att vi kanske kan få ett reformerat EU. Att vi kanske får ett EU som verkligen är ett samarbete och inte bara en byråkratisk koloss som bestämmer över alla oss andra.

Hela Europa

Jag har sagt det tidigare, och vill gärna upprepa det. Kanske hade det varit bättre om man byggt upp EU-samarbetet med EFTA som bas istället för att ha låtit det gamla EEC växa okontrollerat!

Fast jag har hört en hel del diskussioner i efterhand där det framställs som om att många som röstat för Brexit redan har ångrat sig och att andra inte hann registrera sig. Så egentligen var resultatet ett misstag. Det är bortförklaringar! Det är makteliten som inte kan inse att folket inte alltid lyder. Jag vill poängtera att jag är inte helt övertygad om att detta brittiska beslut är det rätta. Kanske hade det varit bättre för både britterna och EU om britterna stannat kvar, men fortsatt att påverka i rätt riktning. Men nu har det brittiska folket fått säga sin mening, och dom har sagt sin mening. Då ska Makten inte sitta och konstruera bortförklaringar utan istället lära av vad folket sagt. Låt det hela leda till något positivt. Skapa ett bättre EU som folket följer med på!

1 kommentar:

Bengt-Oswin sa...

Många har glömt att EU är en vidareutveckling av kol och stålgemenskapen. Den gemenskapen kom till för att det inte skulle kunna tillverkas vapen som skulle förgöra varandra, att inga nya krig skall utgå från Europa. I Europa har två världskrig startats samtidigt som två förhatliga ideologier sett sina nya dagar. Kommunism och Nazism. Sedan finns det saker som måste reformeras och mycket måste göras. Men det måste ske genom samarbete.