onsdag 15 juni 2016

Grattis alla

» Grattis - alla som fyller år i dag

En hel del människor fyller år i dag. Någon fyller 100, några fyller 1 och en massa andra fyller allt möjligt. Aftonbladet (bland annat) väljer att ägna en helsida åt att berätta att en Nicolas Paul Gustaf O'Neill fyller 1 år. En stackars journalist har tydligen fått i uppdrag att skriva en gullenuttig hyllningsartikel åt den lilla pågen. Själv funderar jag på om jag verkligen ska fortsätta att betala pengar till en mindre seriös konkurrent till Svensk Gamtidning.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Låt stackars Nicolas få växa upp som en normal människa.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Det unika Sverige

I dag introducerades ett nytt företag på den svenska börsen. Aktierna har övertecknats mer än 40 gånger inför introduktionen och aktien steg med närmare 40% redan första dagen. Förväntningarna på att det ska vara en mycket lönsam investering är stora. Det här är något som gör Sverige unika. Inget annat land i världen tillåter den här typen av verksamhet. Vi är som sagt unika! Vad det är som är så unikt med Sverige? Jo, Sverige är det enda land på vår jord som tillåter att privata vinstmaximerande företag driver skattefinansierade skolor. I dag börsintroducerades det största företaget på den här marknaden, Academedia. Förväntningarna på att det ska vara en mycket lönsam investering är uppenbarligen stora. Vi kan förstå varför det finns färre lärare per elev i Academedias skolor än i traditionella kommunala skolor. Däremot är dom företrädesvis lokaliserade i områden där risken för att man behöver extra resurser är mindre. Dom skolorna får kommunerna ta hand om. Det går ju inte att göra vinst där. Vi är som sagt var unika i vår värld med detta. Det finns de som tycker det är positivt att vi är unika. Andra tycker annorlunda!

Inga kommentarer: