lördag 20 april 2024

Hur går det?

» Läget i USA.

Är demokratin i USA hotad? Jag läser en artikel i Svenska Dagbladet med rubriken: - "Står USA på gränsen till ett nytt inbördeskrig?" Göran Eriksson har besökt fanatiska Donald Trump anhängare som är kraftigt beväpnade.

Donald Trump
Det är grupper med starka kopplingar till organisationer som "Gun owners of America". Grupper som går ständigt beväpnade, som tror på vapnets styrka, som inte är rädda för att använda sina vapen och som alltså tror på Donald Trumps orerande om valfusk och som är övertygade om att rättegångarna mot Donald Trump är Demokraternas försök att bli av med den rättmätiga ägaren till presidentämbetet.

Stormningen av Capitolium 2021 var bara en fredlig demonstration som provocerades av vänsteraktivister. Donald Trump är enda hoppet för att förhindra att USA faller ner i morän. Han har redan en gång fråntagits sin rättmätiga post som president genom valfusk. Det ska inte tillåtas ske fler gånger.

Det är denna stat som vi i dagarna i Riksdagen ska godkänna det s.k. DCA-avtalet med. Ett avtal som ger USA full tillgång till 17 olika militära anläggningar i Sverige och transportinfrastruktur dit. USA får lagra vad dom vill på dessa platser, amerikansk militär personal står över svensk lag. USA behöver inte berätta i förväg vad man har för avsikt att göra och man behöver inte berätta vad man gör eller hur länge man kommer att göra vad man nu gör. Vi skriver alltså på ett avtal som ger USA full rätt att "ockupera" delar av Sverige och göra vad man vill där.

Är det någon som tror att detta ÖKAR den svenska säkerheten?

Kan ni tänka er detta USA med Donald Trump som president?

Vad är det våra svenska riksdagspolitiker är på väg att göra?

Läs:
Står USA på gränsen till ett nytt inbördeskrig?. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jan och Sara.

Egentligen vet jag inte om jag ska ge publicitet till tokstollarna i Folklistan, eller om man i varje fall ska skriva kritiskt om töntarna. Det är en svår fråga. Hur som helst kan jag inte låta bli idag.

Jag såg att Jan Emanuel och Sara Skyttedal hade blivit inspirerade av Ebba Buschs falukorvar. För någon dag sedan genomförde man ett jippo som tydligen hade som mål att åskådliggöra problemet med matsvinn. Att vi slänger alldeles för mycket mat.

Man höll till utanför Täbyanstalten men fick tydligen flytta sig lite eftersom det råder fotoförbud där. Syftet med jippot var tydligen för att illustrera skillnaden i kostnad mellan en fängelseplats i Sverige och att köpa upp fängelseplatser i utlandet. I Folklistan hade man tydligen valt Bulgarien som exempel. För att åskådliggöra detta hade man två rullebörar. En med två falukorvar som skulle symbolisera kostnaden för en fängelseplats i Bulgarien och en annan skottkärra fyllt med falukorvar för att illustrera kostnaden i Sverige.

Ett jippo som ju egentligen är totalt löjligt. Vi skulle kunna flytta ut all verksamhet till låglöneländer. Varför bara fängelser? Lägg Försäkringskassan, Skattemyndigheten, Sjukvården och varför inte de politiska besluten i lågländer så skulle vi spara rejält med pengar. Sedan kan vi stänga Sverige helt, för det finns inga jobb och ingen service!

Lägg till att det handlar om EU-val och det här har inget med EU-valet att göra. Jan och Sara är inget annat än missbelåtna populistiska pajasar.

För några dagar sedan avslöjades att Kristdemokraterna i Åtvidaberg hade valt att ansluta sig till Folklistan istället för Kristdemokraterna. Dagen efter avslöjades att den ena av de två KD-ledamöterna nu hade tänkt också och nu ångrade han sig.

Jag kan inte hjälpa, men jag kan inget annat än ruska på huvet. Men i allt mer reaktionära Fokus är faktiskt Erik Hörstadius mer optimistisk. Det förvånar tyvärr inte...

Läs:
Hård kritik mot Folklistans pr-jippo: Trötta reklamidéer. - Resumé
Lokala kristdemokrater går till Folklistan – En ordentlig nystart. - Dagens Samhälle
Kristdemokrat vänder – struntar i Folklistan. - Dagens Samhälle
Svårt att se hur Folklistan ska misslyckas. - Fokus
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: