torsdag 25 april 2024

Det här med demokrati

» Dessa vidriga nassar.

Att man ute på den extrema högerkanten inte tror på demokratin är egentligen ingen nyhet. Alltså blir jag inte förvånad när jag ser och läser om hur en liten grupp högerextremister attackerat ett fredligt möte som arrangerades av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och organisationen Expo. Händelserna i Gubbängen visar med tydlighet varifrån hotet mot den svenska demokratin kommer.

En äkta svensk nazist
Egentligen behöver man inte säga mer. Nassesvinen talar för sig själva. Läs lite av rapporteringen. Det räcker.

Läs:
Ögonen bränner som eld – Klas fördes till sjukhus efter attacken. - Aftonbladet
Attacken mot Moment Teater i Gubbängen — minut för minut. - Aftonbladet
Aktivist i Gubbängen: De filmade och slog mig. - Aftonbladet
Efter attacken mot antifascistmöte: Logiskt. - Aftonbladet
Nazister attackerade Expo-föreläsning. - Expo
Kommentar angående attack mot Expo-föreläsning. - Expo
Gubbängen kraftsamlar efter nazisternas attack: De kommer inte tysta oss. - Arbetaren
Efter nazist­attacken: Fyll slagorden med handling. - Arbetaren
Forskare: Högerextremismen har krympt – men blivit mer våldsbenägen. - Dagens Nyheter
Attack mot politiskt möte: Svårt att andas. - Svenska Dagbladet
Flera till sjukhus efter att Expo-föreläsning attackerades av nazister. - Dagens Media
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fast en röd halsduk är mer samhällsomstörtande.

Den allt mer reaktionära tidskriften Fokus har istället en tid drivit en kampanj mot "Anna". Hon är medlem av Rebellmammorna som för några dagar sedan fick uppmärksamhet sedan tusentals kvinnor runt om i landet hjälpts åt att sticka en totalt 4 kilometer lång röd halsduk i protest mot utebliven miljöpolitik. Detta är verkligen samhällsomstörtande och samhällsfarlig verksamhet. Anna var expert på biogas och hade jobb på Energimyndigheten som samordnare för gasberedskap.

Men det tyckte tidskriften Fokus var farligt för den svenska säkerheten. Man fick igång en kampanj mot "Anna" som ju var ett säkerhetsproblem genom att delta i singalong arrangemang i protest mot miljöpolitiken. För att inte tala om långa röda halsdukar! "Anna" fick sparken! Läs mer om det här på Sven Tycker den 15 april.

Tycker mig ha sett att ett antal statyer runt om i landet tydligen också smyckats med en liten röd halsduk. Jag tyckte det såg riktigt trevligt ut. Men det tycker nog inte tidskriften Fokus.

Stickade och sjöng för klimatet – fick sparken från statlig myndighet. - Peter Kadhammar i Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det går upp - det går ner.

Fast egentligen inte så stora förändringar. Dagens Nyheter har publicerat sin Ipsosundersökning för april. Moderaternas uppgång har stannat av.

Socialdemokraterna 33% (-3)
Sverigedemokraterna 21% (+2)
Moderaterna 19% (-1)
Vänsterpartiet 8% (-1)
Miljöpartiet 6% (+2)
Centerpartiet 5% (+1)
Kristdemokraterna 4% (+1)
Liberalerna 3% (-1)

De Rödgröna behåller sitt försprång med 52% (-1) mot den Brunblå sörjans 47% (+1). Vi kan av siffrorna notera att Sverigedemokraterna återtagit sin ledarposition i den Brunblå sörjan (eller som man själva helst vill kalla sig, Tidöpartierna). Medan Liberalerna och Kristdemokraterna fortsätter att harva på eller under 4%-spärren så verkar både Miljöpartiet och Centerpartiet ha harvat sig upp på säkrare mark. Och Socialdemokraterna är månadens största förlorare.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hipp hipp hurra.

Jag råkade se ett inslag på TV:n som berättade att Victoria Bernadotte, alltså vår blivande regent, ska bli officer. I motsats till vår granne Finland så utser vi ju inte vår statschef genom demokratiska val utan statschefen utses vid något hemligt tillfälle när nuvarande regent blir betäckt och vilka spermier som då simmar snabbast. Man berättade hur som helst att Vickan skulle genomgå officersutbildning inom militären. En utbildning som tar 20-25 månader på heltid.

Jag blev nästan tårögd när jag hörde Svensk Gamtidnings chefredaktör Johan T. Lindwalls hyllning till Vickan i TV. Hon kommer minsann inte att få någon specialbehandling under utbildningen. Hon kommer att sitta i samma situation som alla andra som genomgår utbildningen. Vi kan alltså räkna med att inte få se så mycket om Vickan i Svensk Gamtidning eller övrig media under en tid eftersom hon under de kommande två åren kommer att våra fullt upptagen av att harva runt i skyttegravar bland alla andra blivande officerare.

F-n tro't!

Läs:
Kronprinsessan Victoria blir officer i försvaret. - SVT

Inför republik - sann demokrati

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: