onsdag 24 juni 2015

Smått och gott en onsdag

» Invandringsfakta:
Älska din nästa

Nästa gång nå'n främlingsfientlig invandrarhatare tar upp frågan om att stänga gränserna så påminn om att ungefär 7% av svenskarna i dag bor utomlands. Menar hen att gränserna ska stängas överallt så att alla dessa svenskar ska utvisas tillbaka till Sverige? Människor har alltid rest och flyttat. Folkvandringar har skett så länge mänskligheten funnits till. Eftersom det i dag är lättare att resa än "förr i tiden" är det kanske också fler i dag som flyttar. Men människor har alltid brutit upp från sin "invanda" miljö för att försöka på någon annan plats. Om vi alla tittar i våra egna stamtavlor ska vi se att vi alla har anfäder som en gång i tiden betecknades som "invandrare". Själv har min mammas släktforskning visat att jag härstammar från de valloner som invandrade till Sverige på 1600-talet. Och det finns även lite annat "utländskt" blod som ryskt t.ex. Dessa valloner var viktiga för den svenska järnindustrin. Det samma har gällt andra invandrande grupper, dom har fått stor betydelse för Sveriges utveckling. Och så är det naturligtvis även i dag. Invandrade grupper konsumerar och får fart på ekonomin. Dom skaffar jobb och bidrar till den svenska produktionen. Många startar egna företag för att försörja sig och ger på så sätt alla oss andra i samhället en service som vi kanske inte skulle haft annars. I mitt eget Åstorp finns 4 livsmedelsbutiker. En jätte ICA. En Lidl. Och sedan finns det en liten "asiatisk" och en liten "arabisk" butik, båda drivna av invandrare som ger oss en service som vi inte skulle haft annars. Vem är det som driver cykelservicebutiken? En invandrare! Vilka är det som driver pizzeriorna? Det är bara att fortsätta uppräkningen. Invandringen har stor betydelse för den svenska ekonomin. Och kommer att fortsätta att ha detta. Vi behöver helt enkelt invandringen - i dag, i går och i morgon! Men, jag har varit inne och läst på ett antal Sverigedemokraterna närstående hemsidor. Läser man på dessa så är det inte förvånande att de som läser dessa gödselspridare tror att invandring bara är bekymmer och problem. Alla problem där "icke-svenskar" är inblandade publiceras och sprids. Men bara när det är negativt. Inget om "svenskar" som är problem. Inget om "icke-svenskar" som löser problem. Allt överdrivs i en viss riktning. Och då är det ju självklart att den som läser hatpropagandan tror att det är hela sanningen.

» Dagens komik:

Komik

Som läsoman trillar man ibland över tidningsartiklar som är så osannolika att man börjar undra om det är den 1 april. När jag letade efter något helt annat på nätet trillade jag över den här berättelsen om bostadsbolaget som byggde nya balkonger på hyresfastigheten. Men, man satte inte dit dörrar så att hyresgästerna kunde gå ut på balkongen! Dom har att välja mellan att klättra ut genom fönstret eller helt enkelt konstatera att den där balkongen bara är en synvilla. Tydligen ska det byggas dörrar så fort hyresgästen har flyttat ut så att nyinflyttade kan använda balkongen i varje fall. Kan det vara ett sätt att bli av med misshagliga hyresgäster? Hur som helst tycker jag att det är mycket komiskt. För de som undrar vad en läsoman är, så är det en så'n som jag. Som missbrukar att läsa tidningar. Alldeles för många! Missbrukare helt enkelt.

» Maud som smitare:

Maud Olofsson

Jag läste för några dagar sedan att Konstitutionsutskottet har för avsikt att skärpa reglerna när det gäller närvaroplikten till Konstitutionsutskottets sammanträden. Frågan blev aktuell när förre centerledaren och Näringsministern Maud Olofsson helt enkelt vägrade att komma till KU för att utfrågas om hur det hade gått till när Vattenfall köpte det holländska bolaget Nuon. En affär som resulterade i att det statliga bolaget Vattenfall förlorade många tiotals miljarder kronor. Köpet av Nuon 2009 kostade 89 miljarder och skedde medan Maud Olofsson som Näringsminister var ansvarig. Vattenfalls förluster pga affären är redan minst 40 miljarder, det är ungefär hela vår försvarsbudget. Affären kallas "Sveriges sämsta affär någonsin". När media (och KU) började gräva i historien visade det sig snabbt att antingen ljög Maud Olofsson om hur affären gjorts, eller också ljög dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt. När KU kallade Maud Olofsson till "förhör" vägrade hon att infinna sig. Allt för att antingen skydda sig själv eller skydda sin chef Fredrik Reinfeldt. Slutresultatet blev att KU valde att kritisera Maud(eraten) Olofsson trots allt. Nu är man alltså på väg att skärpa reglerna, och kräva att även ministrar som lämnat sitt jobb ska vara skyldiga att inställa sig om dom kallas för förhör. Några fler smitare som Maud Olofsson ska vi alltså förhoppningsvis slippa.

Inga kommentarer: