torsdag 17 maj 2012

Fantommormorn


Drottning Silvia med kompis
Jag har bestämt mig för att ta tillbaka alla mindre väl valda ord om vårt Kungahus och familjen Bernadotte. I en liten underbar artikel i gårdagens Aftonbladet berättar vår älskade drottning och nyblivna mormor om att hon - "... ska ge Estelle kärlek, omsorg och omtanke." Hon ska "överösa sitt första barnbarn med omsorg." Hon berättar om "...lyckan att vara mormor och hur viktigt det är att barn har någon att ty sig till." Vidare: "planerar att hjälpa den lilla prinsessan att bygga upp sin självkänsla under de kommande åren." Hon ska "självklart hjälpa till genom att stötta hennes föräldrar." Det är rent fantastiskt att vi har en så intelligent drottning, en rent unikt underbar mormor. Estrella kan se framtiden an med tillförsikt. Jag vill verkligen tacka Aftonbladets stjärnreporter Carina Bergfeldt för att hon vidarebefordrar dessa sensationella uppgifter, tagna från en intervju i A Perfect Guide. TACK!

Och så där lite apropå klyftor i samhället så kan jag inte låta bli att sparka ännu mer på Fredrik Reinfeldt (moderutt). Jag vet att man inte ska sparka på den som ligger, men jag kan inte låta bli. Och dessutom vill väl Fredde Blå inte erkänna att han just nu är utslagen och på väg att ta räkning till åtta i varje fall. Hans tal om "etniska svenskar" är bara ett exempel på en trängd statsminister som tröttnat och inte riktigt vet vad han ska köra med. Han kan ju inte längre skylla alla problem på sossarna. Och då blir det inte lika kul. Jag håller nämligen med Fredde, det är mycket kuligare att gnälla. Det är inte på långa vägar lika kiff när man måste vara praktiskt och ta ansvar för det som händer. Och det är inte lätt för Fredrik Reinfeldt när siffrorna visar fel. Ett annat exempel förutom de "etniska svenskarna" på hur Fredde Blå försöker prata bort statistiken är hans kommentar till det faktum att klyftorna i samhället ökar. Men enligt Fredrik Reinfeldt ökar inte alls klyftorna i Sverige. I varje fall inte om man tar bort den tiondel av svenskarna som har det bäst (och som drar ifrån) och den tiondel av svenskarna som har det sämst (och som tappat en femtedel av sin inkomst). Om det inte hade varit för att han är så patetisk så hade man ju kunnat tycka att han är riktigt kul - Fredde Blå!

För övrigt undrar jag var den där globala uppvärmningen tagit vägen? Det är kallt, blåsigt och regnigt! Jag tog under förmiddagen en lite längre joggingrunda än vad jag brukar - dvs ett par kilometer mer än vanligt. De 11,6 km gjorde mig väl lite svettig, men jag tror att jag blev blötare utifrån pga ideliga duggregn. Det behöver faktiskt inte regna, det är inte alls torrt i markerna. Kanske är det dags att öka utsläppen?

Inga kommentarer: