fredag 26 augusti 2016

Tre positiva besked

» En sten föll från mitt hjärta

Donald Trump
En del har väl hört berättas att Republikanernas presidentkandidat i USA, Donald Trump, har uppgett att han härstammar från invandrare från Sverige. Att påstå detta har väl delvis handlat om att bevisa att han inte har något emot invandrare (bara dom kommer från rätt land och inte har fel religion, åsikt, hudfärg eller talar fel språk). Dessutom menar han väl att komma just från Sverige måste ju bevisa att han är en ytterst trovärdig man.

Nu visar en granskning att det hela är en lögn från hans pappa. Istället är det så att han på sin pappas sida härstammar från Tyskland och på sin mammas sida från Skottland. Uppenbarligen var redan hans pappa, som skapade förmögenheten, en stor lögnare. Donald Trump själv har ju inte skapat sin förmögenhet, snarare ärvt pengarna och själv gjort ett antal konkurser.

Själv har en jättesten fallit från mitt hjärta. Det känns mycket tryggare att veta att i varje fall vi svenskar inte har något ansvar!

» Ett vettigt förslag

Sedan ser vi att Civilminister Ardalan Shekarabi vill skärpa upp reglerna för möjligheterna att missbruka den s.k. statsrådspensionen. Att göra en s.k. "Reinfeldtare" ska inte längre vara möjligt. Att göra en "Reinfeldtare" innebär att man startar ett mycket lönsamt aktiebolag efter att den politiska karriären nått sin topp. Detta aktiebolag visar sig vara en guldgruva. Men för att kunna "överleva" så tar man inte ut någon lön från det här företaget. Istället berättar man för sin gamla arbetsgivare att man inte har någon inkomst. Så då får man behålla sin statsrådslön från skattebetalarna. Allt detta medan man fortsätter att bygga upp en rejäl buffert i sitt aktiebolag.

En handfull pengar
Jag vill på det bestämdaste påpeka att jag INTE är motståndare till de ganska generösa statsrådspensionerna. Ett statsråd kan i princip få sluta från en dag till en annan. Det finns ingen uppsägningstid / uppsägningslön och liknande. Alltså har man förhandlat sig till en egen form av "Arbetslöshetskassa". Jag klagar inte heller på de löner som betalas ut till politiker på den här nivån. Att vara minister är inte ett jobb med 40 timmars arbetsvecka. Det är att vara tillgänglig mer eller mindre dygnet runt. Det handlar om att ständigt utsättas för mer eller mindre berättigad kritik och förföljelse i media. Det handlar om att många gånger inte kunna vistas offentligt utan att kanske bli påhoppad. Det handlar om att vara ytterst utsatt. Samtidigt som man är en beslutsfattare som i motsvarande typ av jobb inom den privata sektorn oftast betalas med mycket högre löner. Vilket också bevisas av att de ministrar som lägger av med den politiska karriären och går över till den privata sektorn i allmänhet ökar sina inkomster rejält. Men, reglerna ska INTE missbrukas! Att göra en "Reinfeldtare" ska INTE vara möjligt.

Samtidigt anser jag att många politiker ska "sitta i karantän" en tid (som måste betalas) innan man får gå från sitt jobb som regeringsledamot till att sälja all den insidesinformation man har till högstbjudande. Man ska alltså, för att ta ett exempel, inte kunna gå direkt från att vara Finansminister till att sälja sina tjänster och kunskaper till jättebanker och finansiella företag - läs att göra en "Anders Borgare"......

» En suck av lättnad

Frankrikes flagga
Jag läser att Frankrikes högsta förvaltningsdomstol slagit fast att de många lokala förbuden mot att bada i burkini på franska badständer strider mot den franska lagen. Rasister, islamofober och annat löst folk är troligtvis ytterst besvikna. Kanske drar även nunnor, buddhister, präster och en massa andra som kan tänkas gå klädda i "religiöst präglad klädsel" en suck av lättnad. För dom måste väl också omfattas av den franska skräcken för att dess medborgare ska uttrycka sin religion offentligt i sin klädsel.

Men Sveriges Sverigedumokrater gråter.

Inga kommentarer: