onsdag 3 augusti 2016

Ibland är jag inte stolt

» En framgång för EU?

Festung Europa
Enligt den internationella organisationen för migration, IOM, har det än så länge under året dött mer än 4.000 flyktingar på väg till Europa. Tre fjärdedelar av dessa har dött på vägen över Medelhavet. Under den senaste dryga veckan har 120 döda kroppar spolats upp på kusten i Libyen. Det här är långt fler än vad som dog under förra året. Taggtråd, murar, gränsposteringar och gränskontroller, tillsammans med ett avtal med Turkiet, har tvingat fram nya vägar över Medelhavet för desperata flyktingar. Men troligtvis är de europeiska politikerna nöjda. Flyktingarna lyckades ju i varje fall inte ta sig till Europa så att vi skulle tvingas ta något ansvar för dom. Rapporten berättar också att turkiska gränspatruller skjutit ihjäl minst 64 syriska flyktingar för att förhindra att dom tar sig till Turkiet.

- "Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig och vi gör det solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt." /sagt av Sveriges statsminister Stefan Löfven - för en tid sedan.

- "Turkiet är idag det bästa exemplet i världen på hur man ska behandla flyktingar." /sagt av Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk - för en tid sedan.

SKÄMS!

» Dagens SD-citat

- "Vad jag har sagt har jag egentligen inte sagt fast ändå sagt. Och då jag sade att jag sagt detta fast ändå inte sagt detta så blev jag misstolkad för det jag inte sagt fast ändå sagt."

Min gissning är att detta "citat" är en sammanfattning av vad Sverigedumokraten Björn Söder sagt. Jag tror inte att han har förmågan att få ihop något sån't här komplicerat...

Sverigedumokraterna

» Den Sverigedumokratiska svansen

Älska din nästa
Jag ser att en 41-årig välkänd högerextremist gripits av polisen med bland annat flera molotovcocktails i sin bil. Niclas Ljungkrantz, som han heter, har tidigare dömts för angrepp på personer med utländskt ursprung. Han kallar sig "fosterlandsvakt" och har sagt sig vilja "rensa samhället" från grupper som inte passade honom. Han är också tidigare bland annat dömd för hot mot tjänsteman mm. Mannen är välkänt för sympatier för olika högerextrema, rasistiska och nynazistiska grupper. Vi får hoppas att SÄPO, MUST, FRA och alla de andra säkerhetsorganisationerna är inkopplade innan något värre händer. Polisen har i varje fall gjort ett antal husrannsakningar. Vad man hittat framgår dock inte - än.

Inga kommentarer: