måndag 22 augusti 2016

En måndag som alla andra

» Politiker som trampar i klaveret

Det händer att politiker trampar i klaveret. Ibland medvetet och ibland mindre medvetet. Det är inte så länge sedan vi hade en miljöpartist som tvingades avgå sedan han befunnit sig på samma middag som en islamistisk extremist. Han hävdade att han inte ens visste om att han fanns där, men båda var på samma ställe samtidigt - så ajöss!

Palestinas flagga
Sedan finns det dom som befinner sig på samma ställe som mindre lämpliga individer, men vet om det. I veckan ska organisationen Sionistiska federationen hålla en manifestation för Israel i Stockholm. Det ska påpekas att Sionistiska federationen är en organisation som står långt till höger om Israels premiärminister Benjamin Netanyahu - om nu detta är möjligt. En organisation som står för en syn på Israels ockupation av Västbanken som står i klar motsats till vad FN, USA, Sverige och i stort sett resten av världen står för, men som bygger på Gamla Testamentets texter. På organisationens möte ska bland annat Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor och Liberalernas riksdagsledamot (och f.d. regeringsledamot) Birgitta Ohlsson hålla tal. Ställer dom upp för vad Sionistiska federation står för? Antagligen eftersom dom ska hålla tal i samband med manifestationen! Dagens ETC. Eller vet dom möjligen inte vad dom sysslar med?

» Filip och Fredrik - ???

Jag läste för några dagar sedan att den s.k. humorduon Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson nominerats till inte mindre än sex kristaller vid den kommande Kristallen-galan. Fanns det inga andra att nominera? Finns det verkligen någon som tycker att dessa båda uppblåsta fjantar är komiska? Det roligaste med deras humor är deras tro att dom är roliga vilket gör att man kan skratta åt den obefintliga komiken.

- "I dessa förfärliga, ultrafräscha Blondinbella-tider där en frisk uppsyn sitter granne med nymoralism på första parkett, i dessa tider finns det inget mer uppfriskande än folk som bara fortsätter röka." Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson motivering till att dela ut "Årets rökare - lifetime achievement award" till storrökaren Per-Åke Nilsson. Humor? Nä, enbart korkat, som det mesta denna duo står för.

» Feghet

Jag läste för övrigt att Ryssland inbjudit Sverige till ett möte för att diskutera flygsäkerheten över Östersjön, och säkerheten i området rent allmänt. Men Sveriges Försvarsdepartement och Försvarsminister Peter Hultqvist tvekar till att delta. Antagligen vågar man inte göra något utan godkännande från NATO först.

Non Violence

Inga kommentarer: