lördag 27 augusti 2016

Om bidrag och Jimmie

» Om bidragsberoende

ROT & RUT
När regeringen beslutade om att sluta subventionera anställningen av ungdomar genom att låta andra skattebetalare betala delar av deras arbetsgivaravgift så att arbetsgivaren kom undan hotade bland annat restaurangnäringen med massdöd inom restaurangnäringen. Branschen var uppenbarligen helt bidragsberoende. Nu har Visita släppt en rapport som berättar att priserna inom restaurangnäringen ökat mer än tidigare pga de indragna subventionerna. Någon plötslig massarbetslöshet bland ungdomar har det uppenbarligen dock inte blivit, men däremot har hamburgaren kanske blivit en krona dyrare. Kanske bra att branschen slapp vara helt bidragsberoende.

En annan bransch som är totalt bidragsberoende (i varje fall enligt mäktiga lobbyorganisationer) är ROT- och RUT-verksamheten. Det måste kännas pinsamt att vara beroende av att alla skattebetalare subventionerar städningen när man inte hinner själv eller ombyggnaden av badpoolen. Själv tycker jag att pengarna skulle användas till att subventionera hemhjälpen till pensionärer och andra behövande ännu mer så att dom har råd att utnyttja den. Miljonärer och annat löst folk med stora inkomster behöver inte göras bidragsberoende. Dom har råd att betala för sig själva.

» Jimmie Åkesson slår dövörat till

Jag såg den svenska professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki på TV i dag presentera forskning och statistik över hur kriminaliteten utvecklats i Sverige i förhållande till invandringen. Det visar sig att det finns egentligen inget samband. Brottsligheten i Sverige har inte ökat märkbart, inte mer än vad befolkningen i sig har ökat. Det finns inget samband mellan ökad invandring och brottsligheten. Jerzy Sarnecki påpekade också att om man jämför Sverige och Finland (som har en mycket mindre invandring än Sverige) så har inte Sverige fått någon mer ökad brottslighet än Finland bara för att vi har många invandrare. Vårt intryck av ökad brottslighet kanske beror på ökad medierapportering och på en Sverigedumokratisk kampanj?

Vi hör och ser inget
Fast sådan verklighet vill naturligtvis inte Jimmie Åkesson se. Han har bestämt att vi har en kraftigt ökad brottslighet, och denna beror på en ökad förekomst av suspekta mörka människor från andra kulturer. Alla dessa suspekta islamister är dessutom grovt kriminella. Läser man nyhetsrapporteringen i Sverigedumokratisk media och media som tillhör den Sverigedumokratiska svansen så tror man naturligtvis att det är så. Där rapporteras om alla brott där invandrare är skyldiga, där invandrare kan misstänkas vara skyldiga eller där myterna berättar att invandrare är skyldiga. All kriminalitet utförd av svenskar håller man dock tyst om. Läser man bara denna nyhetsrapportering så tror man naturligtvis mer på Jimmie Åkesson än på Jerzy Sarnecki. Dessutom har Jerzy ju ett suspekt namn!

För övrigt såg jag att Jimmie Åkesson i sitt tal lanserat nyheten om en M + Kd + Sd regering efter nästa val. Han kallar det en mitten-höger regering. Fast jag vet inte vem det är som är "mitten" i den regeringen. Anna Kinberg Batra har ju drivit Moderaterna tillbaka ut på högerkanten och Ebba Busch Thor har ju verkligen förvandlat Göran Hägglunds parti till ett högerparti. Var Sverigedumokraterna står vet vi alla.

Jag ser förresten att MC-gängen nu också tagits över av islamistiska terrorister. I dag slogs dom återigen i Perstorp. Jag minns för några år sedan när Hells Angels och Bandidos höll till i närbelägna Kattarp och Hasslarp. Inom synhåll från varandra så dom sköt med granatkastare mellan sig. På tre år dog 12 personer i det bråket. Redan då var det nog bara invandrare i MC-gängen. För det finns ju inga MC-knuttar som sympatiserar med Sverigedumokraterna! Eller?

Inga kommentarer: