torsdag 25 augusti 2016

Om olika svin

» Ett omanligt beteende

I går hade jag ju lite funderingar på det här med juridikens labyrinter. Där kan man vända och vrida på paragraferna lite hur man vill, ibland för att kanske uppnå speciella syften. Ännu ett exempel på det här kunde vi läsa / höra om i går. I går kunde vi läsa om hockeyspelaren i Björklöven som anklagats för sexuellt ofredande i samband med en lagfest på en nattklubb i Östersund. Men, polisen valde att lägga ner utredningen på direkten. En motivering till att lägga ner utredningen var, enligt förundersökningsledaren, att hockeyspelaren som gjort sig skyldig till ofredandet var så full och att kvinnan som blev antastad hade "gigantiska bröst"!

Hjärta
I en tid när debatten om ungdomars tafsande på tjejer på musikfestivaler och liknande är mer intensiv än någonsin så är det alltså enligt polisen en förmildrande omständighet att den som tafsar är full och att den som blir tafsad på har "gigantiska bröst". Hur tänker den polis som funderar i dom banorna? Jag är fullt medveten om att sexualbrott i allmänhet och våldtäkter t.ex. i synnerhet kan vara mycket svåra brott att utreda. Ofta står ju ord mot ord. Och lika lite som brottslingar ska kunna komma undan så får man verkligen inte riskera att döma oskyldiga. När det handlar om övergrepp kan det vara svårt att hitta den skyldige. Men, i det här fallet finns det ju en misstänkt. Det finns tydliga beskrivningar av brottet. Det finns vittnen. Alltså kan man verkligen inte lägga ner utredningen på direkten med denna motiveringen. Vad sänder det för signaler till alla tjejer som ju i övrigt uppmanas att alltid göra anmälningar. Jag tar mig för pannan! Att vara full är INTE en fömildrande omständighet. Om man inte kan låta bli sådana här dumheter om man blir full är det ett argument för att i fortsättningen hålla sig nykter. Något man för övrigt borde göra alltid, och i synnerhet när idrottare är inblandade. Hur den utsatta är klädd eller i övrigt beskaffad är inte heller någon form av förmildrande omständighet.

För övrigt förstår jag mig inte på de svin som inte kan hålla fingrar i styr. Det är inte tufft, det är inte komiskt, det är inte manligt. Det är uteslutande svinaktigt! Tyvärr är det ju inget nytt fenomen. Jag förstår att det varit vanligt förekommande länge. Vi som en gång i tiden var killar har uppenbarligen missat vad våra kvinnliga jämnåriga utsatts för. För de flesta normalt funtade killar och män är det ju något otänkbart. Vi kan inte ens tänka att någon kan vara så korkad och vidrig. Därför att det dags att vi säger ifrån. Och, att vi håller våra ögon och öron öppna så att vi kan ingripa om någon i vår närhet utsätts. Som jag sagt vid ett tidigare tillfälle. Jag är på gränsen att förespråka kastrering med sekatör som bestraffning.

Inga kommentarer: