lördag 13 augusti 2016

Oj då!

» Ännu fler kristdemokrater i sörjan

Pride
Förrförra söndagen (den 21 juli) konstaterade jag att "kristdemokrater är en grupp skenheliga tramsebyxor". Då var det kristdemokraten Tuve Skånberg som hotat lämna KD eftersom partiledaren Ebba Busch Thor deltagit i Pride-tåget. Men, han är inte den enda KD-profilen som gått ut offentligt och varit upprörd över att partiet kommit att förknippas med något så avskräckande som homosexualitet och annat hemskt. För ett par dagar sedan gick den förre riksdagsledamoten Annelie Enochson ut och berättade att hon övervägde att rösta på något annat parti pga att KD kommit att förknippas med detta ogudaktiga leverne. Jag vet dock inte riktigt vad hon har för alternativ. Alla de seriösa riksdagspartierna har väl på olika sätt redan tagit ställning för Pride-festligheterna. Återstår gör väl bara Sverigedumokraterna i riksdagen. Men, vad vet jag, du är kanske välkommen dit... Anneli Enochson påpekar att moderaternas flyktingpolitik är bättre (än kristdemokraternas utgår jag ifrån att hon menar). Antagligen så menar hon då "Anna Kinberg Batra-moderaterna" och inte "Fredrik Reinfeldt-moderaterna". DET är en väsentlig skillnad. Personligen tycker jag alltså att vi kan klara oss utan Kristdemokraterna överhuvudtaget. Håll religionen borta från politiken! Hejdå Anneli, Tuve och Ebba (och alla ni andra). Ni behövs inte!

» Flera fel och ett rätt

Vinglas
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic fattade i torsdags kväll ett par felaktiga beslut. Att ta bilen hem från København till Malmö efter att ett antal timmar tidigare ha druckit ett par glas vin. Detta innebär flera felaktiga beslut. 1/ Låt bli de alkoholhaltiga dryckerna! Kanske innebär mediapubliciteten av det hela att ett antal svenskar inser att det faktiskt inte behövs så mycket dricka för att åka fast för rattfylla. Låt bli alkoholen! 2/ Res kollektivt! Ska man ta sig över Sundet mellan Danmark och Sverige, mellan København och Malmö, så finns det faktiskt gott om både tåg och bussar man kan åka. Låt bilen stå och åk kollektivt! Sedan förstår jag att Aida Hadzialic antagligen är medveten om de stora problemen med att åka tåget från København till Malmö i dag, som är förknippat med tålamod. Men det har du själv förorsakat genom att besluta om att avskaffa den passfrihet som funnits i mer än 60 år, men som avskaffats av Aida och hennes nu före detta regeringsledamöter. Förseningarna för tågen är så svåra pga krånglet att många tvingats säga upp sig från sina jobb i Danmark. Så jag förstår att du valde att ta bilen istället. Men inte efter att ha druckit vin!

Det rätta beslutet var att avgå. På det här viset slipper du det politiska och mediala drev som garanterat kommit om du valt en annan lösning. Det var rakryggat av dig. Jag är övertygad om att du kommer tillbaka. Tidningar och borgerliga politiker är dock besvikna. Nu kan man inte dra igång något drev.

Inga kommentarer: