tisdag 9 augusti 2016

Singapores nationaldag

» Mardrömmen Donald Trump

Ett 50-tal amerikanska säkerhetsexperter, med koppling till det Republikanska partiet, har skrivit ett brev där dom förklarar att Donald Trump är direkt olämplig att inneha landets högsta ämbete. - "Han verkar inte vara intresserad av detaljer, han verkar inte vilja lyssna, han verkar inte vilja lära sig. Det i kombination med hans problematiska karaktär ger en skrämmande blandning".

Donald Trump
Jag läser dessutom att en republikan vid namn Evan McMullin ska ställa upp som oberoende kandidat i presidentvalet. Han uppges ha stöd från stora grupper inflytelserika republikaner som fasar för Donald Trump som president. Dessutom är han f.d. CIA-agent, så han kanske vet en del...

Två amerikanska professorer, Douglas Brinkley och Theda Skocpol, har granskat Donald Trumps och Hillary Clintons olika påståenden. Enligt denna granskningen så var faktiskt 8% (åtta) av det som Donald Trump påstod sant! - "Vi valde en sagoberättare som presidentkandidat" är deras slutsats. Enligt samma granskning var däremot en majoritet av det Hillary Clinton påstod sant. Visserligen precis, (53%), men en majoritet av det hon påstod överensstämde med verkligheten. Vad man i USA väntar på är att Donald Trump ska våga offentliggöra sin skattedeklaration! Men, kanske innehåller den för mycket sanningar för att han ska våga offentliggöra den. Något som annars är tradition i USA.

Fast i Svenska Dagbladet har tidningens ganska komiska ledarskribent Alexandra Ivanov kommit fram till att det faktiskt inte är så farligt trots allt. Den amerikanska maktdelningen (som delar upp makten mellan Presidenten, den valda Kongressen och Högsta Domstolen) gör att en president som Donald Trump antagligen inte får igenom alla sina dumheter. Det är annat än i Sverige där ju faktiskt folket kan välja en regering som kan få igenom sin politik. Alexandra Ivanov förespråkar antagligen att Sverige avskaffar dagens maktlösa Kungamakt och inför ett presidentval. Tänk att det finns en fråga där Alexandra Ivanov och er bloggare tycker likadant!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,
inte samlag

» Det lönar sig

Fredrik Reinfeldt och Barack Obama
Det kan vara lönande att vara politiker, eller i varje fall kan det vara lönande att ha varit politiker. Jag ser att vår f.d. moderata statsminister Fredrik Reinfeldt (det är han med att öppna era hjärtan) förra året hade ett överskott på sitt egna företag på 9,6 miljoner kronor. Omsättningen på det egna företaget, som sysslar med föredrag, rådgivning och bokutgivning, var 12,8 miljoner. Det gick alltså riktigt bra. Jag vill poängtera att Fredrik Reinfeldt ska ha all heder av att han uppenbarligen inte försöker trixa för att få ner skatten. Jag vill också poängtera att Fredrik Reinfeldt ska ha all heder för sitt "Öppna era hjärtan-tal". Det förespråkade ett helt annat samhälle än det hans efterträdare Anna Kinberg Batra numera står för. Undrar om Fredrik Reinfeldt fortfarande är partimedlem?

» Dagens Sverigedumokratare

Jag läser ett tweet från Sverigedumokraternas partisekreterare Richard Jomshof. Han skriver: - "Är Wallström dum eller bara naiv i sitt agerande mot Turkiet? Både och tror jag." Själv tycker jag att Richard Jomshof ska hålla väldigt tyst om att vara både dum och naiv!

Sverigedumokraterna

Inga kommentarer: