måndag 27 oktober 2014

Kräv Dawit Isaak frigiven

Åstorp
» Pontus slår till igen: Åstorps två just nu mest kända politiker är inget som gör oss åstorpare stolta. Riksdagsledamoten Tony Wiklander, som för tillfället är Sverigedemokrat, är faktiskt ganska tystlåten av sig numera. När jag började bli politiskt intresserad var han Socialdemokrat. Efter oenighet med sina partivänner blev han Vänsterpartist. Där blev han också oense med partiet och valde att starta eget parti. Det har varit Löntagarpartiet, Framstegspartiet, Skånes Väl och Kommunens Framtid innan det blev Sverigedemokraterna. Om jag nu inte missat något? Faktum är att det nog är den ledande Moderaten i Åstorp som i dag dock får mest rubriker. Pontus Pålsson har en god förmåga att hamna i klammeri. Nu senast är han polisanmäld för att forskat i medias källor. SVT håller tydligen på med ett reportage om Pontus Pålsson och det har gjort att han försökt forska efter vilka kommuntjänstemän som uttalat sig för TV. Förhållandet mellan Pontus och kommunens anställda lär inte ha blivit bättre. Frågan är hur mycket sämre dom kan bli. Han är tidigare anmäld som ett arbetsmiljöproblem pga sin oförmåga att uppföra sig. Vill ni läsa mer så kan ni hitta här vad jag skrivit tidigare.

Free Dawit Isaak
» Dawit Isaak: I dag fyller den svenska journalisten Dawit Isaak 50 år. 13 av dessa åren har han suttit fängslad i diktaturens Eritrea utan rättegång för sin tro på yttrandefrihet. Under denna tid har svensk diplomati inte lyckats med något. Inte ens att få träffa honom. Det är en skam! Det är uppenbart att den "tysta diplomatin" inte är en framgångsrik väg. Nu är det dags för en mindre tyst diplomati. Det är helt enkelt dags att mobilisera EU och FN, att ställa krav och ultimatum. NU! Resumé. Aftonbladet.

Palestinas flagga
» Erkänn Palestina: Ett erkännande av Palestina närmar sig. Sedan Stefan Löfven i regeringsförklaringen deklarerade att Sverige tänkte erkänna Palestina har tankarna spritt sig. I bland annat Storbritannien och Irland har de folkvalda parlamenten med stor majoritet uppmanat respektive regering att det nu är dags för ett erkännande. Och nu ser jag hos Aftonbladet och Metro att tidpunkten närmar sig. Det är dags nu, oberoende av om ett antal Israelvänner inom Högeralliansen och storebror USA är kritiska. Det är ett beslut som kommer att sprida sig. Det gör mig stolt om Sverige går före.

Fotboll
» Porta alla 08-fans: Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är trött på 08-orna. Vid senaste matchen, när Djurgården besökte Borås i går, fick matchstart skjutas upp 10 minuter sedan Djurgårdenfansen tänt illegala bengaler. Samma när andra halvlek skulle börja. Då skadades dessutom en brandman i ansikten sedan en Djurgårdensupporter slängt in en fyrverkipjäs på planen. När AIK besökte Borås senast protesterade AIK-supportrar mot förbudet mot bengaler - med att tända bengaler. Något som sedan upprepades under hela matchen. En supporter som greps tände en bengal inne i en polisbil så att hela bilen förstördes. Vid AIK:s besök förra året var det stökigt hela matchen, och på stan. Maskerade AIK-supportrar bråkade och tände pyroteknik. Nu tycker Elfsborgs ordförande Bosse Johansson att det är dags att stänga bortaläktaren när stockholmslagen hälsar på. Dom kan uppenbart inte uppföra sig. Den blivande Moderatledaren Anna Kinberg Batras: - "Stockholmaren är smartare än lantisar" är helt enkelt inte korrekt. Tyvärr hittar jag inte hela artikeln som finns i den tryckta Sportbladet.

Inga kommentarer: