fredag 2 september 2016

Vietnams nationaldag

» Kristdemokraterna ute på djupt vatten

I går kunde vi ju notera att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, som ensam partiledare i Sverige, konstaterat att: - "SD är inte rasistiskt". Ett uttalande i KD:s tidning Dagen som väckte en hel del reaktioner. Naturligtvis yttrat av Ebba Busch Thor för att fjäska in sig hos Sverigedumokraterna så att dom i ännu högre grad skulle stötta de borgerliga partierna. Däremot verkar hon inte ha så stort stöd från de kristdemokratiska rötterna. Aftonbladet har frågat partiets distriktsordföranden vad dom tycker i frågan. Det är egentligen bara från Blekinge hon får stöd. Snarast verkar man vara ytterst kritiska till Ebba Busch Thors yttrande.

Ebba Busch Thor
Att det är från Sydsverige stödet kommer kanske inte förvånar. Samtidigt läser vi nämligen om KD-politikern i Alvesta som gör ett utspel mot homosexuella. Fast på den punkten är där något som jag inte riktigt begriper. Kauko Antbacke, som homofoben heter, säger: "Gud skapade människan till sin avbild och inte till transvestiter, lesbiska, bögar, pedofiler, nekrofiler, fanatiker, ateister, rika, fattiga, Israelhatare, osv. Vi alla föds nollställda, alltså lika". Vad var då Gud? Man eller kvinna? Inget av det antar jag! Om vi nu föddes till hens avbild och inte har rätt att vara något annat än en avbild av henom så ska vi alltså alla vara asexuella. Jag tror att Kauko Antbacke har lite mer att förklara om sina förvridna tankar.

Vi kan också notera att SVT kommit fram till att Ebba Busch Thor faktiskt har stöd från andra KD-politiker i just Blekinge för sin udda syn på Sverigedumokraterna.

Fast Ebba Busch Thor verkar inte ta diskussionen på allvar. Snarast verkar det som om hon håller sig borta från debatten. Medan en stor del av politiken diskuterar frågan ser jag att Ebba Busch Thor twittrar: - "Soligt. Men blåsigt. Kanondag på Gotland sedan tidigt imorse. Kom just hem"! Alla har ju rätt att göra sina prioriteringar. Jag ger nog lite mer för min lokala vänsterpartist Rossana Dinamarca: - "Känns som att en påminnelse är på sin plats: SD=Rasister". Punkt Slut! Ja, vi ska kanske poängtera att Sverigedumokraterna själva inte anser att dom är rasister. Men deras omdöme brukar man inte kunna ge så mycket för.

» Riksrevisionsskandalen

Moderata vänner
Skandalen med Riksrevisorernas brist på moral och omdöme fortsätter. Ännu en av de tre Riksrevisorerna har nu avgått sedan han konstaterat att klavertrampen var för grova. Fast det är en sak som förundrar mig, det är avsaknaden i media om att berätta att skandalen faktiskt är en rejäl moderat-skandal! Det handlar om politiskt tillsatta anställda i de moderata departementen som blev utan jobb efter valförlusten. Några fick jobb på Riksrevisionen, och sedan ordnade dom jobb till sina gamla moderatkompisar från regeringskansliet på Riksrevisionen utan normala ansökningsförhållanden. Det handlar om den moderata landshövdingen som var på väg att få kritik för att hon sparkat och betalt pengar för att bli av med en anställd. En anställd som hon inte hade rätt att sparka. Men hon fick hjälp av sin partikompis att få kritiken struken.

Riksrevisionens anseende är totalförstört för lång tid framåt. En rejäl skandal. En moderat-skandal! Men ordet "moderat" än bannlyst i den mesta rapporteringen i media. Hade den varit det också om det varit socialdemokrater eller miljöpartister som handlat på samma sätt? Jag tvivlar starkt!

» Bedragare del 295

Med rubriken "Leverans Godkänt" har jag fått ett glatt meddelande. Jag ska få en helt ny iPhone 7. Vilket ju inte är så illa att få denna mobil för bara frakten 9 kronor. Allra helst med tanke på att mobilen väl inte har lanserats än? Jag blir så lycklig. Det är ju det här jag drömt om hela veckan. Så här skriver man:

Kära

Halvätet äpple
Vi har förberett leveransen av din nya iPhone 7 som du kanske har vunnit!

Bokningsuppgifter:
Namn:
E-post: sven@swl.nu
Adress: Okänd
Giltig: 48 timmar

Vänligen uppdatera din adress här

Innan vi kan fortsätta behöver vi adressen som du önskar att få din nya iPhone7 skickad till. Du behöver också stå för fraktkostnaden på bara 9kr.

Uppdatera din adress

Vänligen observera att detta är en överförbar kupong, slutgiltiga ägandet av telefonen är kopplat till informationen som har angivits i formuläret på sidan, så se till att din information är korrekt.

Fast jag ska erkänna att jag har mina tvivel. Frakt 9 kronor? Nya iPhone måste ha rekordlåg vikt om man ska kunna skicka telefonen för det portot. Brevporto under 100 gram? Sedan är jag som alltid lite tveksam till att dom inte har alla uppgifter redan. Att jag ska vara tvungen att komplettera. Undrar vad dom letar efter, bankkortets nummer och kod så att dom kan dra de 9 kronorna?

Om jag ska vara uppriktig vill jag inte ha någon i-fån-telefon. Dom kan stoppa upp den där den hör hemma. Släng skiten!

Inga kommentarer: