fredag 23 september 2016

Spridda tyckerier i olika ämnen

» Sverigedumokraten

Första gången den 2 september och sedan även den 15 september har jag tänkt till om sverigedumokraten med de många namnen. Alexander Fridback, Egor Putilov osv osv. Tidigare har han bland annat arbetat som journalist lite här och där och skrivit debattartiklar under diverse olika alias. I dag är han anställd av Sverigedumokraterna på deras riksdagskansli. Nu har Ekoredaktionen vaskat fram att han för ett par år sedan gjorde en 6-miljoners husaffär med en kriminell rysk affärsman, som han tidigare under många år varit anställd av. Affärsmannen hade köpt huset ett par år tidigare för det dubbla, 12 miljoner, men sålde det alltså nu för halva priset. Alexander / Igor sålde själv sedan huset igen för det dubbla, 12 miljoner, bara några månader senare. En affär som gör att flera säkerhetsexperter ifrågasätter om han helt enkelt inte är en stor säkerhetsrisk. Migrationsverket har beslutat att granska de ärenden han handlade när han för några år sedan hade en tillfällig anställning där. Sveriges Radio har polisanmält honom för att han inte lämnat tillbaka det passerkort till Radiohuset han kvitterade ut i samband med en tillfällig anställning på Radio Sweden, en anställning som SR anser att han fick på falska premisser. Fast enligt Sverigedumokraterna är det inget konstigt med ärendet. Den intressanta frågan är om Sverigedumokraterna är med på noterna eller om även Sverigedumokraterna är lurade?

För övrigt ser jag att Folkpa... f'låt Liberalernas ledare Major Jan Björklund inte kan se någon skillnad på Sverigedumokraterna och Vänsterpartiet. Jag har precis bytt mina glasögon och om Jan Björklund tar kontakt med mig så har jag en optiker jag kan rekommendera. Du verkar behöva nya glasögon Jan! Eller det är så illa som att du bara förbereder för att plocka in SD i den Borgerliga familjen?

» Släng ut Ungern

Enligt den s.k. Dublinkonventionen är det så att det är det första EU-landet som en flykting registreras i som ansvarar för en eventuell asylutredning. Denna regeln är främst skriven för att förhindra att asylsökande åker runt bland olika EU-länder och söker asyl. Det är alltså vanligt att "flyktingar" avvisas enligt Dublinkonventionen till ett annat land som kanske redan beviljat asyl, eller som ska handlägga en asylutredningen. Men, främst ett land trilskas. Dom tar helt enkelt inte emot de flyktingar dom är förpliktigade att ta emot. Det landet är Ungern. Nu har Ungern deklarerat att man formellt inte kommer att ta emot några flyktingar alls enligt Dublinkonventionen. Ungern tar sig helt enkelt rätten att strunta i vad man skrivit på! Om medlemsländer inte följer medlemsreglerna så är det väl bara att inleda arbetet på en uteslutning?

» En katastrof - eller...

Finansvärlden är tydligen under chock. Handel med varor är belagd med moms. Men att handla med pengar är undantaget detta. Nu har tydligen finansvärlden upptäckt att Regeringen förbereder att införa någon form av finansskatt på kanske 15% istället. Tänk, finansmännen riskerar att få betala skatter! Usch så hemskt. För visst vore det en katastrof för en bransch att få betala skatt? Att man betalar lägre skatt på kapitalinkomster än på arbetsinkomster är ju bara rättvist. Då kan det inte vara rättvist att man till detta betalar skatt på finansiella affärer. Sån't kan gott vara förbehållit de idioter som handlar med varor. Stackars finansgubbar!

Inga kommentarer: