tisdag 13 september 2016

EU, SD och Bluff

» Europeiska Unionen

I torsdags avslutade jag ett Tyckeri om flyktingmottagandet inom EU med tyckandet att Ungern borde slängas ut ur EU eftersom man inte följer det man är förpliktigad att göra. - "Släng ut dom" avslutade jag mitt Tyckeri med. Uppenbarligen finns det i varje fall några läsare av min blogg. I en notis hos brittiska BBC läser jag att Luxemburgs Utrikesminister Jean Asselborn har tagit intryck av mina tankar. Han tycker att Ungern borde uteslutas på grund av "massive violation", som han uttrycker det. Jag vet i och för sig inte om jag är särdeles stolt över att ha hamnat på samma ståndpunkt som Luxemburgs utrikesminister. Men, han får gärna tycka samma som mig.

Fast glädjen fick inte vara allt för länge. Strax efter läste jag att Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier inte vill gå så långt .Han håller med om att man kan vara lite otålig, men: - "Men personligen har jag inte linjen att man ska hänvisa en medlemsstat till utgången" säger Tysklands utrikesminister. Och, eftersom det är Tyskland som bestämmer så kan vi konstatera att min smarta idé inte kommer att förverkligas. Tyskland har stort inflytande, Luxemburg har litet inflytande och mig struntar man totalt i! Vi får fortsätta att dras med Ungern som medlem trots att man struntar i allt, förutom att ta emot bidrag. Hade det inte varit för alla slantar som trillar in hade man hunnit före britterna med sin Brexit.

» Dagens Sverigedumokrat

Egentligen skulle man kunna fylla en hel blogg med dagliga inlägg om sverigedumokrater som trampar i klaveret. Jag vet faktiskt inte vad man ska satsa på. Alla vi som inte har något till övers för dessa rasistiska halvnassar (och vi är i överväldigande majoritet) blir styrkta i vårt motstånd mot den sverigedumokratiska människosynen. Men, de redan frälsta blir väl egentligen bara ytterligare styrkta i sin tro att Jimmie står för den enda sanningen och är den stora frälsaren och alla vi andra bara ljuger. Hur som helst, så någon gång då och då kan jag inte låta bli att tycka till om ännu en av dessa vidriga människohatare.

Alltså har jag bestämt mig för att i dag fundera lite över SD:s gruppledare i Piteå, Magnus H, som i kommunfullmäktige tydligen helt tappade besinningen. De vidrigheter han "i affekt" vräkte ur sig är sådana där sverigedumokratiska sanningar som man inte ska säga offentligt utan reservera för den lite mer personliga argumentationen. Alltså har man inom SD bestämt att Magnus H ska ta en time out och gå kurs i hur man får uttrycka sig offentligt. Det är många på dom kurserna.

» Bedragare del 297

Jag har fått mejl från en Janelle Orr med rubriken "Budget report". Hon har varit så vänlig och delvis gjort klart förra månadens budgetrapport och vill nu att jag tydligen ska lägga till lite småsaker i den. För att jag ska kunna göra detta har hon bifogat en spännande .zip-fil som väl då ska innehålla den halvfärdiga budgetrapporten för förra månaden. Så här skriver Janelle:

Hi torget,

I have partially finished the last month's budget report you asked me to do. Please add miscellaneous expenses in the budget.

With many thanks,
Janelle Orr

Fast jag ska erkänna att jag blir lite misstänksam. En .zip-fil som heter 7450e60a19c.zip gör i varje fall mig lite misstänksam. Sedan känner jag ju ingen Janelle alls. Ingen Orr heller för den delen. Vad jag ska med en budgetrapport för förra månaden begriper jag inte heller. Min ekonomi är sådan att det handlar bara om att få ihop slantar till räkningar vid månadsskiftet och gärna några kronor kvar på kontot sedan för maten fram till nästa lön. Slutligen kanske vi ska säga att det känns lite misstänksamt att adressera till "Torget". Det var en spalt jag skrev i tidningen Eter-Aktuellt som ges ut av Sveriges DX-Förbund. Men det är måååånga år sedan. Jag tror jag avstår från att klicka på bilagan. Så kanske jag kan använda min dator nå't år till! Släng skiten!

Inga kommentarer: