torsdag 15 september 2016

Så kan det gå

» På det tredje ska det ske

Ibland gäller det att bara ha tålamod. Den moderata Riksrevisionsskandalen har nu slutligen skördat sitt tredje offer. Nu har alla de tre Riksrevisorerna tvingats avgå (alla tre moderater) sedan dom klantat till det för sig genom att anställa sina släktingar och moderata kollegor och skyddat sina moderata vänner från kritik. Margareta Åberg var den som höll ut längst, men hon har nu också insett att det inte fanns någon annan utväg än att ställa sin plats till förfogande. Att media i allmänhet hållit tyst om att det hela är en moderat skandal är egentligen riktigt anmärkningsvärt. Jag tvivlar på att våra journalister hållit tyst om kopplingar till Socialdemokraterna eller Miljöpartiet om det varit fd statssekreterare från S eller Mp-departement som anställt sina egna partikamrater och hjälpt sina egna partikamrater från kritik. Men nu var det alltså moderater - så det har varit tyst om den kopplingen. Margareta Åbergs allra sista insats verkar vara en debattartikel i Dagens Industri i dag (uppenbarligen skriven innan hon insett att hon måste avgå) där hon argumenterar för att privatisera delar av Teracoms verksamhet. Helt i linje med moderat politik alltså.

Riksrevisionen
I Svenska Dagbladet argumenterar förra chefen för Riksrevisionen, Inga-Britt Ahlenius, för att det var helt rätt att alla tre Riksrevisorerna tvingats lämna sina poster. För övrigt tycker jag att hon uttrycker det hela bättre än vad jag själv skulle fått ihop det:

- "Jag menar att det här är helt katastrofalt för förtroendet för myndigheten. Jag tycker att det är upprörande och chockerande att tre personer med långvarig erfarenhet från höga ämbeten i staten så till den milda grad missbrukar förtroendet att sitta som chefer för den här centrala institutionen. Det är märkligt och konstigt".

Det kommer att ta tid innan vi har återfått förtroendet för Riksrevisionen. Den myndighet som det faktiskt är allra viktigast att vi litar på. Det är ju dom som ska se till alla andra myndigheter sköter sig så att vi kan lita på dom.

» Nästa...

Kent Ekeroth
Som jag har sagt redan tidigare så skulle man kunna fylla en hel blogg med bara tankar och tyckerier om sverigedumokrater som trampar i klaveret eller helt enkelt bara gör bort sig genom att säga vad dom tycker. I dag berättar flera tidningar och andra sorters media om hur SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth på skattebetalarnas bekostnad åker till Grekland för att tillsammans med "journalisten" Alexander Fridback (SD-desinformatören som Aftonbladet kallar honom) för att där göra en propagandafilm för SD-sajten Avpixlat. Kent Ekeroth, väl mest känd för sin järnrörsattack, måste ha en hållhake på SD-ledningen eftersom han aldrig ens får en tillrättavisning från den ledning för partiet som försöker hålla en ren fasad. Fortsättning följer...

» Vilka är hotet mot världsfreden?

Libyens flagga
En brittisk parlamentsrapport är mycket kritisk till de amerikanska bombningarna av Libyen för att göra sig av med Muammar Khadaffi. Dessa angrepp från amerikansk militär är ett av många exempel på hur världspolisen som sitter i Vita Huset och Pentagon tror att dom har rätt att militärt lägga sig i konflikter eller styrandet av andra länder fritt som dom vill. Muammar Khadaffi var inget vi ens önskade vår värsta fiender, men efter USA:s ingrepp har situationen snarast blivit ännu värre. Precis som i Irak. Precis som i Afghanistan. Precis som... Hur som helst har alltså nu en brittisk parlamentsrapport (även Storbritannien deltog i bombningarna som störtade Muammar Khadaffi) kommit fram till att läget i Libyen är sämre efter NATO:s angrepp.

Inga kommentarer: