torsdag 1 september 2016

Purkna här och där

» Purken artist

Noter
Peter Jezewski, fd medlem av bandet The Boppers, är purken. Nyligen valde han att uppträda vid Sverigedumokraternas propagandafestival i Sölvesborg. Detta i motsats till de flesta andra ansvarsfulla artister som valde att inte vilja stödja SD:s människosyn genom att uppträda vid jippot. Peter Jezewski har också deklarerat att han sympatiserar med Sverigedumokraternas syn på omvärlden och medmänniskorna. Nu är han purken för att en arrangör valt att inte vilja boka honom. En arrangör som väljer att inte betala pengar till en artist som marknadsför den människosyn som Sverigedumokraterna står för. Den stackars Peter anser att det hela är ett brott mot yttrandefriheten. Det kan jag inte se. Peter Jezewski är inte förhindrad att uttala sitt stöd för den Sverigedumokratiska människosynen, däremot måste arrangörer ha rätt att välja att inte betala honom pengar.

Det är inte synd om dig Peter Jezewski, du har själv valt sida i frågan om en mänsklig syn på medmänniskorna eller en rasistiskt syn på medmänniskorna. Du har valt sida!

Vi har också kunnat se vad den Sverigedumokratiska svansen står för. Hotellet som bokat av Peter Jezewski har utsatts för bland annat bombhot. Sverigedumokraterna har hotat med att totalbojkotta hela hotellkedjan. Så mycket för yttrandefriheten!

» Purken miljardär

Det halvätna äpplet
För några dagar sedan dömde EU att Apples skatteöverenskommelse med Irland för att flytta kontoret dit inte överensstämmer med lagen. Irland har redan låg företagsskatt (12,5%), något som lockat många internationella företag att i varje fall placera en postlåda på Irland för att kunna skatta sina vinster där. Nu har en utredning som gjorts visat att Apple haft en specialöverenskommelse med den irländska skattemyndigheten för att lägga kontoret på Irland och som gjort att man inte betalt mer än ca 1% i skatt i praktiken på sina mångmiljardvinster. Som naturligtvis då styrts till Irland. Nu har EU efter en lång utredning kommit fram till att avtalet strider mot EU:s regler. I korthet ska därför Apple betala in ytterligare 13 miljarder Euro (motsvarande ca 125 miljarder kronor) eftersom man betalt för lite skatt under mer än 10 år. Detta har naturligtvis gjort Apples VD Tim Cook purken. - "Det är vansinnigt, det är politiskt. Vi har inte gjort något fel, Irland har inte gjort något fel" är hans kommentar. Men en del på Irland välkomnar pengarna, då kan man betala av en hel del av statsskulden. Flera stora internationella företag med kontor eller postboxar på Irland är nog oroliga eftersom utredningen på EU-nivå fortsätter med andra företag. Ärendet är dock inte klart avgjort. Apple har många miljarder att köpa skickliga advokater för!

» Purkna politiker

För några dagar sedan deklarerade Anna Kinberg Batra att Sverigedumokraterna är ett rasistiskt parti. Något som ju fick SD:s partisekreterare Richard Jomshof att bli purken och deklarera att ingen normalt funtad svensk kunde tycka att Sverigedumokraterna är rasistiska. SD har inte alls någon rasistisk syn på andra människor. Det är ju helt enkelt bara så att det är skillnad på människor och människoliknande varelser. Att vilja göra skillnad på dessa handlar inte om rasism utan är ju bara ett konstaterande av fakta. Ja, något liknande måste man ju resonera.

Sverigedemokraterna

Nu läser jag att en av de borgerliga partiledarna inte alls tycker att Sverigedumokraterna är rasistiska. - "SD är inte rasistiskt" deklarerar Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. I intervjun i KD:s tidning Dagen avfärdar hon inte heller en Högerregering som är beroende av Sverigedumokraternas stöd. En tydlig högervridning av Göran Hägglunds KD som dock inte förvånar. Nu behöver vi nog inte oroa oss så mycket eftersom jag faktiskt tror att Kristdemokraterna gjort sitt i den svenska riksdagen. Det blir respass i nästa val. Jag har svårt att tro att så många svenskar som tror på det kristna budskapet kan fortsätta rösta på det KD som Ebba Busch Thor är på väg att skapa. Det har ju inget med det kristna budskapet att göra.

Det glädjer mig dock att Centerns Annie Lööf står fast vid att något sådant samarbete inte är tänkbart. - "SD är ett parti med rasistiska rötter och med en människosyn som står långt från min och Centerpartiets". Hon utesluter ett samarbete. Tack Annie!

Inga kommentarer: