måndag 19 september 2016

Skratt och gråt

» Dagens gapskratt

Ibland kan nyheter man hör eller läser om vara sådana att man får svårt för någonting annat än att spontant få ett rejält skrattanfall. Ett praktexempel på en sådan nyhet är när Dagens Nyheter i dag "avslöjar" att bakgrunden till de plötsligt placerade soldaterna på Gotland var ett hemligt men plötsligt höjt hot från Ryssland. Vill du inte betala till Dagens Nyheter för "avslöjandet" så kan man t.ex. läsa hos Svenska Dagbladet. Naturligtvis är det så att den ryska björnen sitter och finslipar på akuta planer på att invadera Gotland! Finns det verkligen NÅGON som tror på något sådant? Finns det någon grund för någonting så handlar det om att den svenska militära ledningen vill ha mer pengar. Moderaterna tänder naturligtvis på alla fjorton cylindrarna och kräver att Försvarsberedningen ska kallas in akut för att diskutera det omedelbara hotet om en rysk invasion. Jag tycker faktiskt att det räcker med att budgetgruppen stämplar "avslås" på ansökan om mer pengar.

Skratt
Jag vill poängtera att jag inte anser att det är fel att placera militär på Gotland. Men försök inte inbilla mig att det föreligger något akut hot. Däremot är det nog så att på lång sikt har nog hotet ökat. Skulle NATO fortsätta att placera ut förband runt omkring Ryssland kommer Ryssland att känna sig ännu mer hotat. Samtidigt placerar sig Sverige allt mer som en del av detta NATO-hot (som Ryssland ser det). Skulle situationen bli ännu mer irriterad finns det alltid risken att små incidenter kan växa till något mer. Upplevs då Sverige, av Ryssland, allt mer som en del av detta hot (som Ryssland upplever det) så ökar också risken för att vi blir utsatta om konflikten urartar. Ryssland är inget större militärt hot. I dag klarar man inte av konflikten i Ukraina. Insatsen i Syrien har ju inte direkt räddat Assads regim kvar. Den ryska björnen är egentligen bara en liten ilsk mus.

Så, försök inte inbilla mig att "avslöjandet" av det ökade ryska hotet handlar om någonting annat än debatten om den svenska militärbudgeten. Den som försöker med något annat förtjänar inget annat än ett gapflabb!

» SverigeDUMokraterna

I Sveriges kommuner står i dag sammanlagt 47 platser helt tomma i Kommunfullmäktige. Av dessa är 46 Sverigedumokratiska platser. Det normala om en ledamot avgår från Kommunfullmäktige är att nästa på Kommunfullmäktigelistan från senaste valet istället får platsen. Men när det inte finns fler namn på listan så blir platsen helt enkelt tom. I ledningen bland kommunerna ligger Åstorps grannkommun Klippan. Där står i dag 4 av Sverigedumokraternas 9 platser i Kommunfullmäktige tomma.

Statistiken jag såg visar inget om hur många av de Sverigedumokratiska kommunfullmäktigeledamöterna som lämnat partiet men sitter kvar på sina platser representerande ett annat parti eller som helt oberoende. Men verkligheten är den att svenska politik aldrig tidigare upplevt ett parti med sådan röra bland sina ledamöter som Sverigedumokraterna visat upp.

Inga kommentarer: