måndag 26 september 2016

Beröm till AKB

» Dagens sverigedumokrat

Lite då och då kan man läsa om sverigedumokrater som yttrar sig. Och det är ju något som i allmänhet slutar i förskräckelse. Jag vill inte gå så långt så att jag hävdar att ALLT som kommer ut ur munnen på en sverigedumokrat är gödsel och annan dumhet. Det händer att till och med en sverigedumokrat kan säga något intelligent. Jag minns till exempel att jag förra året hörde en sverigedumokrat som sade att det blev blött när det regnade. Och det har säkert hänt fler gånger att man från sverigedumokrater yttrat sig intelligent. Jag kan bara inte komma på något exempel just nu.

Sverigedumokrater maskerade
Vad får mig då till dessa intelligenta och vetenskapliga funderingar så här redan i början på veckan? Jo, jag läser om SD-politikern Michael Kauppi som tydligen råkat titta på Paralympics i TV och då tydligen främst sett det som något komiskt. - "Synskadade spelar boll på tv, helt underbar underhållning.....tror jag dör av skratt snart" för att ta ett exempel. Och han fortsätter med: - "Nej, nu kastar dvärgar spjut på tv... jag orkar inte mer...".

Vad jag hävdar är att detta vittnar om en typisk sverigedumokratisk människosyn, dvs att se ner på alla som inte är som en själv. Annan hudfärg, annan nationalitet, pratar annat språk, ser annorlunda ut eller på något sätt uppför sig annorlunda. Allt är ett skäl att se ner på andra människor som mindre värda. Det vill säga en typisk sverigedumokratisk människosyn.

Sedan finns det dom som tycker synd om sig själva om dom får kritik när dom framför en syn på världen som är inspirerad av denna vidriga människosyn. Operasångerskan Susanne Resmark har tydligen bestämt sig för att lämna Ängelholm efter att hon känt sig sårad när Ängelholms kommun inte vill se henne som en officiell representant för kommunen efter upprepade direkt vidriga yttranden på sin Facebook-sida. Nu flyttar hon till Danderyd istället, och där lär hon väl vara välkommen.

» Dagens beröm

Anna Kinberg Batra
För några veckor sedan efterlyste jag att Moderaterna skulle ta i med hårdhandskarna mot skattesmitare och inte bara jaga bidragsfuskare. Tydligen läser Anna Kinberg Batra min blogg, för i dag går Moderaterna ut och kräver just hårdare tag mot skatteflykt. Mer pengar till Skatteverket för jakt på fuskarna och hårdare straff för den som smiter undan. Att vårt samhälle förlorar mycket mer på skattesmitare än på bidragsfusk är tydligen en verklighet som AKB nu också förstått. Så Anna Kinberg Batra, du ska ha en eloge. Bra gjort! Fast hon hade i TV lite svårt att prata bort att de moderata ledamöterna i EU-Parlamentet alldeles nyligen röstade emot intensivare jakt på smitarna. Men, det är förlåtet. Är ni med på att jaga smitarna bättre så är allt annat förlåtet.

Observera att jag inte en enda gång denna gången påminde om Anna Kinberg Batras klassiska yttrande om stockholmare och lantisar. Jag ville ju vara snäll!

» Svin och ligister

I går tog MFF emot HIF i Malmö och i Borås tog Elsborg emot AIK. Av nyhetsrapporteringen jag läst så fick båda matcherna avbrytas på grund av så kallade supportrar som inte kan låta bli bengaler och fyrverkeri. I Borås höll det på att sluta riktigt illa sedan banderoller och flaggor tydligen tagit eld på AIK-bänkarna. Matchen fick avbrytas och spelarna togs av plan medan branden släcktes. 6 personer fick skador, lyckligtvis inte allt för allvarliga. Fanns det inte ett beslut tidigare om att motståndarna skulle dömas till att vinna med 3-0 om de så kallade supportrarna inte kan uppföra sig så att matchen får avbrytas? Om nu AIK-svinen inte kan uppföra sig utan tuttar eld på saker så att matchen får avbrytas så tycker jag att Elfsborg borde dömts till att vinna. Nu kom tydligen AIK undan med oavgjort. Bannlys idioterna och döm lagen till förlust så kanske svinen kan lära sig att uppföra sig. Fast kanske inte, dom är bara ute efter att bråka och slåss. Dom struntar i fotbollen.

Exempel på detta läser vi om när Polisen i Stockholm berättar att vad som uppenbarligen är "fotbollshuliganer" attackerar ensamkommande flyktingbarn i Stockholm. Uppenbart är att svinen bara är ute efter att slåss, fotbollen är ointressant.

Inga kommentarer: