söndag 12 november 2023

Slut på veckan

» Ett inlägg i debatten om angiverilag?

Jag noterat att det Kungliga Hovet tydligt tagit ställning i debatten om en Angiverilag. Vill man inte hjälpa Polisen med att spåra en person som är misstänkt för brott så tar jag för givet att man verkligen inte anser att vi ska vara skyldiga att ange människor som inte ens begått ett brott.

Avskaffa monarkin och låt dom ha samma rättigheter och skyldigheter som oss andra
Vad det handlar om? Jo, en släkting till Kungen som är skriven i en fastighet som kontrolleras av Kungahuset via den kungliga dispositionsrätten är efterlyst av polisen misstänkt för sexköp. Men han håller sig undan polisen så att dom kan inte delge honom misstanken. Och idag går tiden ut, hinner inte polisen nå honom senast idag så går han fri. Hans advokat vägrar att berätta var han gömmer sig. Det kungliga Hovet vägrar att bistå polisen och berätta var han gömmer sig. För att slippa riskera att nås av Polisen så har han lämnat återbud till prins Daniels 50-års fest t.ex.

Han gömmer sig alltså effektivt och får hjälp av den kungliga släkten med att gömma sig. Och kommer alltså undan rättvisan.

Jag tolkar det kungliga hovets vägran att bistå polisen som ett klart ställningstagande från Kungafamiljen mot en Angiverilag. Så på så sätt ska vi ge en eloge till Knugen och hans familj och anställda. BRA!

Fast jag tycker faktiskt att man hjälper polisen om dom frågar efter var en efterlyst eventuell brottsling gömmer sig. Det kvittar om man har lite blått blod i ådrorna. Man är lika mycket en vidrig brottsling. Som nu lyckas smita undan att ta sitt ansvar!

Jag tycker att Patrick Alexandre Sommerlath som är drottning Silvias brorson ska ta sitt ansvar och inte smita undan. Han kan inte gömma sig på Drottningholms slott hur länge som helst.

Läs:
Uppgifter: Åtalade mannen har lämnat återbud till kungafesten. - Expressen
Hovet indraget – polis jagar kungens släkting. - Expressen
Kungavän jagas av polis efter misstänkt sexköp. - Aftonbladet

» Ställ upp mot Tesla.

Svenska IF Metalls krav på Tesla att teckna kollektivavtal har en enormt stor principiell betydelse. Metall har förhandlat med Tesla i fem år och krävt kollektivavtal. Men Tesla vägrar! Den strejk som Metall nu satt igång är inget plötsligt påfund. Tesla har alltså haft fem år på sig. Men verkligheten är tyvärr den att Elon Musk anser att han och hans företag står över alla andra regler. Den kamp som IF Metall nu för är i praktiken inte bara en kamp för Metalls medlemmar i Sverige, det är en kamp som kommer att ha betydelse för anställda vid Tesla runt om i världen. Tvingas Tesla till slut ge med sig i Sverige kan vi vara beredda på att kraven från anställda i många andra länder kommer att intensifieras. Detta är en mardröm för Elon Musk och för Tesla.

Därför är solidaritetsaktioner från andra fackliga organisationer mycket viktiga. Hamnarbetarna slutar lossa Teslabilar. Målarförbundets medlemmar vägrar lackera om Teslabilar på verkstäder som har avtal med Tesla. Postnords brevbärare vägrar dela ut post till Tesla. Anställda på andra verkstäder som har avtal med Tesla vägrar serva Teslabilar.

I praktiken har Tesla bara två val. Antingen ger man med sig och accepterar att i Sverige gäller att arbetsgivare tecknar kollektivavtal med de fackliga organisationer som representerar deras anställda. Eller också får Tesla helt enkelt dra sig ur Sverige.

Ställ upp för IF Metall och deras medlemmar på Tesla! Stöd fackets krav på kollektivavtal. Tesla är inte vilket företag som helst. Elon Musk är inte vem som helst. Men Elon Musk kan inte sätta sig över de regler som gäller i Sverige.

Sedan kvittar det att en hel del företrädare för det svenska näringslivet verkar hoppas på en Teslaseger. Kanske hoppas man på att det ska sprida sig till andra arbetsgivare i Sverige att lätt kunna vägra kollektivavtal. Precis som Tesla är rädda för att ett slutligt accepterande av kollektivavtal kommer att spridas till andra länder.

Läs:
Rasar mot blockaden: Tar oss som gisslan. - Svenska Dagbladet
Svenskt Näringsliv vill inskränka sympati­rätten. - Arbetaren

» Jag känner mig splittrad.

Jakt är något som splittrar mig. Jag försöker att intala mig att människan faktiskt är ett rovdjur precis som många andra djur. Vi har under århundraden jagat och dödat djur för att få föda. En gång i forntiden använde vi väl främst fångstgropar, sedan har vårt sätt att jaga utvecklats. Och vi föder upp djur för att få föda. Jag försöker med detta försvara att vi jagar djur och skjuter ihjäl dom, allt för att få föda att äta.

Är detta ett jaktvapen?
Jag accepterar alltså jakt. Ibland är den kanske också nödvändig.

Men, ibland uppför sig jägarna på ett sätt som gör att jag får svårt för att försvara vår jägarkår. Man uppför sig på ett sätt som gör att det är svårt att hålla fast vid min inställning. Vi har, vad jag upplever det som, ett ökat inslag av ren troféjakt. Den svenska jägarlobbyn verkar ofta vara totalt influerad av troféjägare och jägare som lider av en svårartad rädsla för konkurrens från andra rovdjur. Vad jag upplever som ren nöjesjakt på till exempel varg och björn gör att mitt förtroende för den svenska jägarkåren fått sig en riktig törn.

Nu läser jag om att det tydligen bland vissa jägare blivit populärt att skaffa sig rena krigsvapen. Vid många olika terrordåd och masskjutningar i t.ex. USA har det använts sig av halvautomatiska s.k. AR-vapen. Bland annat vid terrordådet i Bryssel mot två svenskar. Den här typen av militärliknande halvautomatiska vapen är av obegriplig anledning godkända i Sverige som jaktvapen. Det är dom INTE i de flesta länder. Och det verkar ha blivit populärt att skaffa sig denna typen av militärvapen bland vissa grupper av jägare. Känner dom sig mer tuffa då? Det får mig att ännu mer tappa förtroende för den svenska jägarkåren och i ännu högre grad ta avstånd från den svenska jägarlobbyn. Som tyvärr är allt för inflytelserik i vårt land.

Väx upp era skjutgalna idioter! Ni är inte tuffa, ni är patetiska

Läs:
Rusning efter jaktvapen med militärt utseende. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: