söndag 19 november 2023

Förvånande slutsatser

» Moderat som inte litar på Moderaterna.

Staffanstorp i Skåne är en kommun som med jämna mellanrum utmärker sig. Här styr Moderaterna under Christian Sonesson på sitt eget lilla vis. För några år sedan gjorde man sig rikskända genom att förlägga flyktingar som man tilldelats av Migrationsverket i husvagnar ute på en åker för att dom skulle känna sig så ovälkomna som det överhuvudtaget var möjligt. Allt naturligtvis för att garantera att dom inte stannade längre än vad som var absolut nödvändigt.

Staffanstorps kommunvapen
Allt detta naturligtvis för att garantera att det rika villaghettot skulle få förbli så renrasigt ariskt ljust och blont som möjligt. Här ska det minsann inte bo några jäkla svartskallar! Dom ska inte få förstöra hr Sonessons moderata paradis.

Men, jag läser att man tydligen inte lyckats förhindra den där hemska brottsligheten och gängkriminaliteten trots detta i kommunen. Den har tydligen förstört tryggheten för de stackars staffanstorpsborna.

Uppenbart är också att man inte heller litar på att den Heliga boken med Tidöavtalet ska göra att vår Brunblå sörja med sina hårda tag ska lyckas få ner gängkriminaliteten och brottsligheten till rimliga nivåer. Dom stackars staffanstorpsborna kommer att fortsätta känna sig hotade i sin trygga villaidyll. Jag läser nämligen att Christian Sonesson och de styrande Moderaterna planerar byggandet av vad som kallas "Gated communities". Bostadsområden med grindar för att hålla alla oönskade individer borta från området, väktare och kameror för att ytterligare trygga tillvaron för de som ska bo där. När staten (dvs partibröderna...) inte kan skydda dig, dina grannar och anhöriga mot gängkriminaliteten i kommunen så bygger vi in oss i vårt eget lilla skal.

Inte visste jag att man hade så stora problem med våld och gängkriminalitet i det fina Staffanstorp? Och jag trodde att hr Sonesson som moderat faktiskt trodde att de eventuella problemen i fina Staffanstorp skulle hinna lösas med de utlovade hårdare tagen tills de här bostadsområden har hunnit byggas om några år.

Men ack vad jag kunde bedra mig. Jag tycker synd om Christian Sonesson och staffanstorpsborna som uppenbarligen drabbats av en värre kriminalitet än lilla Åstorp där jag själv bor.. Stackare!

Läs:
Staffanstorp planerar för gated communities i gängvåldets tid. - Dagens Nyheter

» Om att skuldbelägga.

I Svenska Dagbladet är en Lotta Lundberg orolig. Vår drottning Silvia Sommerlaths brorson Patrick Sommerlath har ju fått rejäl publicitet efter att han misstänkts för att vara en simpel torsk. Misstankarna om sexköp har ju fått en hel del publicitet. Och det faktum att han lyckades smita undan från polisen tillräckligt länge för att dom inte skulle hinna formellt delge honom misstankarna så att hans vidriga brottslighet hann preskriberas riskerar att spilla över på hans fina släkt.

Naturligtvis har inte hans faster Silvia eller Knugen Karl Gustaf Folke Hubertus (kungligheter är ju lite finare så dom har fyra namn) någon skuld i detta. Lotta Lundberg är orolig för att hela den fina blåblodiga Kungafamiljen ska få dåligt rykte bara för att det finns ett svart får i släkten. En släkting som inkvarterats i de kungliga slotten som Kungafamiljen disponerar från skattebetalarna.

Men naturligtvis kan inte Silvia hjälpa om hennes brorson hittar på dumheter. Det är inte hennes fel. Möjligtvis beror den här typen av agerande på att man tror att om man har mycket pengar eller är av fin familj så har man också rättigheter att göra saker som vanligt folk ska undvika.

En intressant fråga är i vilken utsträckning hr Patrick Sommerlath har tillräckligt "god vandel" för att ha fortsatt uppehållstillstånd i Sverige. Eller han har hunnit få svenskt medborgarskap? Då kanske han kan förlora detta pga sin "bristande vandel"?

Däremot så har ju faktiskt Kungahuset ett visst mått av skuld i det faktum att man uppenbarligen mer eller mindre hjälpt torsken Patrick Sommerlath att hålla sig gömd så att polisen inte kunde hitta honom. Den skulden smittar av sig på hela Kungahuset som institution. Eller vi ska bara tolka det faktum att man inte hjälper polisen som ett inlägg i debatten om den s.k. Angiverilagen. Vi kan inte vara skyldiga att hjälpa polis eller migrationsmyndigheten att hitta olämpliga individer!

Men det är ju verkligen viktigt att man från den moderata megafonen Svenska Dagbladet tar avstånd från alla former av "guilt by association". Jag förväntar mig alltså nu kraftiga avståndstaganden från Svenska Dagbladet från de olika beskyllningar om antisemitism som framförts från moderata och kristdemokratiska företrädare mot socialdemokrater och andra bara för att man protesterar mot israelisk terror mot palestinier och tar ställning för palestiniernas rätt till en egen stat och därmed tar avstånd från den israeliska ockupationen och bosättarpolitiken.

Visst gör ni det nu Svenska Dagbladet? Inget mer "Guilt by association"!

Läs:
Skambeläggningen är ren rökrutejustis. - Svenska Dagbladet

En bidragsberoende familj

Inga kommentarer: