fredag 17 februari 2023

Vem är det som styr?

» Jag vill helst inte veta.

När vår sverigedemo... f'låt moderata antimigationsminister Maria Malmer Stenergard ska genomföra sitt paradigmskifte inom migrationspolitiken fick ju generaldirektören Mikael Ribbenvik sparken efter att ha jobbat 30 år inom Migrationsverket. Ett beslut som möttes med jubel från Sverigedemokraternas jubelidiot Björn Söder:

- "Dags att städa upp i Myndighetssverige. Bort med asylaktivister från Verket."

Kraven från Sverigedumokraterna på att byta ut statliga chefer stannar dock inte vid Migrationsverket. Rikspolischefen Anders Thornberg ska sparkas. Generaldirektören för biståndsmyndigheten Sida ska sparkas. Listan kan göras längre. När det gäller Carin Jämtin på Sida så har man från den Brunblå regeringen redan sprattlat till i enlighet med SD:s krav. Hon får sparken. Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson väntar fortfarande på besked om han får fortsätta.

Migrationsverket
Vår Brunblå sörja som styr under Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson lyder snällt när Jimmie Åkesson öppnar munnen.

Låt mig hur som helst ta några exempel på den väldiga generositet som präglar Migrationsverket.

I. Det är inte så länge sedan vi fick veta att en 10-årig flicka (som har stödbehov) ska utvisas till Nicaragua. Föräldrarna har uppehållstillstånd i Sverige och jobbar i Sverige. Det är inte dom som ska utvisas, det är bara deras 10-åriga dotter som ska utvisas. Har ni hört talas om FN:s Barnkonvention som faktiskt är lag i Sverige? Enligt denna ska alla beslut utgå ifrån vad som är bäst för barnen. Och visst är det bäst för en 10-årig flicka att utvisas till ett land på andra sidan jordklotet - utan sina föräldrar. Apropå alla dessa asylaktivister som styr på Verket!

II. Idag läser jag om Alzheimersjuka 74-åriga Kathleen Poole som ska utvisas till Storbritannien. Hon har bott i Sverige sedan 2004 då hon flyttade till Sverige för att kunna vara nära sin son och hans familj efter att ha insjuknat i Alzheimer. Sedan 10 år bor hon på ett äldreboende och behöver hjälp med allt, som att förflytta sig och äta. Hon kan inte prata. Men, asylaktivisterna på Migrationsverket tycker att hon ska skickas hem till Storbritannien.

III. Ett tredje exempel är jag själv berörd av. En studiekamrat till min dotter, som kommer från Nigeria, vill att hennes mamma från Nigeria ska få komma och hälsa på henne. Låt oss kalla henne SO. Hon är idag gift och har flera barn. Maken (som också kommer från Nigeria) jobbar och själv är hon antagen till sjuksköterskeutbildning. Men just nu är hon föräldraledig. Sonen, som snart fyller 6 månader, har fötts med en svår missbildning. Han ska genomgå flera svåra operationer på Lunds Universitetssjukhus. Läkaren anser att båda föräldrarna ska vara närvarande under operation och eftervård. Hur gör man då med syskonen? Jo, då kommer SO:s mamma in i bilden. Hon har erbjudit sig att resa till Sverige och ta hand om sina barnbarn under vårdtiden. Men för att kunna resa hit krävs visum. Detta vägrar Migrationsverket trots överklagande ända till Migrationsöverdomstolen. Att vi har ordnat intyg på att mamman bokar och betalar returbiljett själv. Att hon förskotterat pengar till sin dotter för att betala för sitt uppehåll i Sverige. Att hon bedriver en egen verksamhet i Nigeria som ger henne en fast god inkomst. Att hon äger flera fastigheter i Nigeria både för sin egen verksamhet och som hon hyr ut till andra. Att hon har andra barn och barnbarn i Nigeria. Allt är intygat med olika former av intyg från banker osv. Men Migrationsverket lever uppenbarligen i tron att alla nigerianers dröm är att flytta till Sverige så SO:s mamma kommer naturligtvis att stanna i Sverige och vägra återvända till Nigeria. Alla intyg om ekonomi osv avfärdas med att dom går att förfalska. FN:s Barnkonvention som alltså säger att alla beslut ska ta hänsyn till vad som är bäst för barnen struntar man i. Migrationsverket styrs inte av några "asylaktivister" utan styrs idag snarast helt uppenbart av rasistiska SD-sympatisörer!

Jag kan påpeka att jag skäms idag för att ha jobbat för Migrationsverket i drygt 5 år! Sverigedemo... f'låt moderaten Maria Malmer Stenergard har redan fått sitt paradigmskifte genomfört.

Läs:
Skolverkets GD vet inte om han får vara kvar– inte fått besked. - Sveriges Radio
Åsnan travar på – men vem är det som styr? - Magasin Para§raf
Furtenbach: Övertygad att SD har inflytande över regeringens beslut. - Sveriges Radio
Källor: SD nekas inflytande över generaldirektörernas framtid. - Expressen
Tioårig flicka utvisas från Sverige – föräldrarna får stanna. - Dagens Nyheter
Alzheimersjuka Kathleen Poole, 74, ska utvisas. - Expressen

Inga kommentarer: