fredag 8 september 2017

I brist på ledare?

» Betonghögern tar över

Vi får allt fler exempel på att det nu är Betong-högern i de "Nya" Moderaterna som tagit över i partiet i avsaknad på en formell ordförande. Så har till exempel höken Gunnar Hökmark publicerat ett antal debattinlägg från sin position ute på högerflanken. Bland annat hävdar han att "C och L sviker sitt demokratiska uppdrag", dom vägrar ju att gå i moderaternas ledband.

En annan av de moderata hökarna som fått utlopp på senare tid är Tomas Tobé. Vi har hört honom kräva att det ska vara kriminellt att vara fattig (mer om det i nästa stycke). I går hörde jag honom hävda att: - "Vi kan inte fortsätta att sticka ut i Sverige". Fast det var inte att Sverige inte kunde fortsätta att sticka ut i världen som det enda landet i hela världen som tillåter börsnoterade vinstmaximerande företag att driva skattefinansierade skolor. Nä, det handlade tydligen om fastställda kunskaps- och språkkrav för att kunna bli svenska medborgare. Det handlade också om möjligheter att frånta svenska medborgare deras medborgarskap. Jag tror dock inte att man skulle införa någon form av regelbundna "Medborgarskapsprov", där de som missade språk- och kunskapsprovet blev av med sitt medborgarskap. Min 19-åriga son Kimmy som är svårt autistisk skulle ju inte ha en chans att bli svensk medborgare i så fall. Tur att han föddes på rätt sida om gränsen.

Moderaterna

Fast det jag främst tänkte fundera på är den moderata jakten på fattigdom. För några dagar sedan blev det klart att moderatghettot Vellinge ville införa ett förbud i den lokala ordningsstadgan för tiggeri. - "Vi upplever att många känner ett obehag" är motiveringen. När man ska gå in i affären och shoppa runt är det ju riktigt obehagligt att tvingas se människor som förnedrar sig. Tänk att bli påminda på väg in i affären om att det finns fattiga människor. Det måste förbjudas! Tidningen ETC har besökt Vellinge och träffat centralorten Vellinges enda tiggare, Alina, som kommer från Rumänien och som sopar rent utanför ICA-butiken. Det måste vara en hemsk upplevelse för de moderata ledarna i Vellinge att tvingas se hur ett medlemsland i EU inte tar ansvar för sina egna medborgare. Usch så hemskt! Förbjud!

Moderatghettot Vellinge

Det tog inte många dagar innan Tomas Tobé dök upp som en gubben i lådan i Stockholm och ville förbjuda tiggeriet i hela landet. Och här i mitt eget Åstorp krävde Moderaten Henrik Danielsson på senaste kommunstyrelsesammanträde det samma medan f.d. riksdagskvinnan och f.d. landshövdingen i Skåne Margareta Pålsson argumenterade mot hemskheterna i en debattartikel. Den gamla läraren Meta har faktiskt dragit en intelligent slutsats i varje fall. - "Det är inte möjligt för lilla Sverige att ta ansvar för alla fattiga människor i Europa". Alltså måste vi bötfälla de som trots allt kommer hit menar hon. Troligtvis har dom pengar att betala böterna? Eller kanske dom har autogiro? Vi får väl i värsta fall skicka Kronofogden till Rumänien!

Åstorp - Söderåsstaden

Naturligtvis är det så att vi inte kan lösa fattigdom, rasism och diskriminering i Rumänien och Bulgarien. Men, hur kan man förbjuda fattigdom? Vad är det som ska vara förbjudet? Att be om pengar? Gäller det i så fall bara romer från Rumänien eller också den svenska a-lagaren som tigger en slant till en öl? Killen som tappat tågbiljetten och tigger slantar för att ta sig hem? Rökaren som tigger en cig? Röda Korset med insamlingsbössa? Det moderata kravet är inget annat än populistisk plakatpolitik för att försöka locka tillbaka väljare från Sverigedumokraterna. Någon verklig effekt har det inte. EU får helt enkelt kräva av medlemsländerna att man uppfyller kraven för medlemskap!

Make peace och love
För övrigt kan vi notera att på måndag inleder Sverige den största militärövningen på mer än 20 år, Aurora 17. Till en kostnad av över en halv miljard kronor ska svenska generaler under tre veckor spela schack med 20.000 soldater och leka pang-pang. Sverige ska träna på att slå tillbaka en rysk invasion. Där de ryska invasionstrupperna spelas av nästan 2.000 soldater från främst USA men också från Frankrike, Danmark, Estland, Finland, Norge och Tyskland. Det ska bli intressant att se om vi efter övningen får en upprörd debatt över att hemlig svensk militär information i samband med samövningen har kunnat läcka till andra staters underrättelseväsen. Har generalerna i Pentagon fått kännedom om hemlig svensk underrättelse?

Slutligen noterar jag med stor tillfredsställelse att kundflykten från skattesmitarbanken Nordea nu uppenbarligen har inletts. Och detta innan jag själv hunnit inleda min egen flytt. Fast Björn Wahlroos skäms inte det minsta. Nordea har aldrig fått nå'n hjälp, det var Nordbanken (och resten av banksystemet) som räddades hävdar han. Inte Nordea... Fast Björn Wahlroos skäms å andra sidan aldrig.

Björn Wahlroso om bankens kunder

Säg adjö till Nordea

Inga kommentarer: